12. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü Sonuçları Açıklandı…

12. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü Sonuçları Açıklandı…

Sinema Sinema Haberleri 12. Akbank Kısa Film Festivali Yarışma Bölümü Sonuçları Açıklandı…

Ulusal Kategori En İyi Kısa Film Ödülü'nü Gülistan Acet’in yönetmenliğini üstlendiği Guneh kazandı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 22, 2016

En İyi Kısalar Belirlendi…

12. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen ve bu yıl 45 ülkeden toplam 822 film başvurduğu Yarışma Bölümü’nün sonuçları açıklandı.

Oyuncu Rüçhan Çalışkur, Yönetmen Onur Ünlü, Müzisyen Murat Evgin, Yönetmen Mustafa Kara, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü Ana Jüri Üyeleri’nin değerlendirmeleri sonucu “ULUSAL KATEGORİ EN İYİ KISA FİLM ÖDÜLÜ”nü Gülistan Acet’in yönetmenliğini üstlendiği Günah kazandı

.

Kurgu Yönetmeni Mastaneh Mohajer, Saraybosna Film Festivali Programcısı Elma Tataragic, Oyuncu Nesrin Cavadzade, Yapımcı Carter Pilcher, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın yer aldığı Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü Ana Jüri Üyeleri ise “ULUSLARARASI KATEGORİ EN İYİ KISA FİLM ÖDÜLÜ”ne Patrick Vollrath’ın yönetmenliğini yaptığı Everything Will Be Ok filmini layık buldu.

Ayrıca Ulusal Kategori Bölümü’nde yarışan filmler arasında Altın Vuruş filmi ile Gökalp Gönen ve Salı adlı yapım ile Ziya Demirel Mansiyon Ödülü’nün; Uluslararası Kategori’de ise The Translator filmi ile Emre Kayış Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Festival’i yakından takip eden sinemaseverler arasında yapılan oylama sonucunda ise, Ulaş Karaoğlu’nun Karadeniz isimli filmine “Seyirci Ödülü” verildi.

Festival kapsamında belirlenen EN İYİ ULUSAL FİLM ve EN İYİ ULUSLARARASI FİLM seçilen eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; 5.000 Dolar ile ödüllendirildi.

12. Akbank Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında, 22 Mart-13 Mayıs tarihleri arasında Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Eskişehir gibi Türkiye’nin dört bir yanında yer alan üniversite kampüslerinde ücretsiz olarak gençlerle buluşacak.

12. Akbank Kısa Film Festivali hakkında detaylı bilgi için www.akbankkisafilmfestivali.com ve www.akbanksanat.com adresleri ziyaret edebilirsiniz.

www.akbanksanat.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT