Discovery Museum

Discovery Museum

Dünyanın Bir Numaralı Eğitim-Eğlence Platformu Discovery Museum Eylül’de İstanbul’da Açılıyor.

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Ağustos 8, 2014

1934 yılında İngiltere’de kurulan ve bugün başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde oldukça popüler olan Discovery Museum şimdi Türkiye’de! Çocukların yaratıcılığını ve merakını besleyerek sağlıklı gelişimine katkıda bulunan Discovery Museum, ailelerin çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini sağlayan çocuk-merkezli bir öğrenme, eğlence ortamı. Konseptinin özgünlüğü sebebiyle de, Türkiye’de eşi bulunmuyor.

Discovery Museum, 1-9 yaş arası çocukların, keşif ve öğrenme duyularını geliştirecek, işbirliği yapacağı arkadaşlarıyla sosyalleşme yetisini güçlendirecek; öğrenerek eğlenme deneyimini birarada sunacak bir platform. 80 yıldır, dünyada çocukların saatlerce vakit geçirip hiç sıkılmadığı, ailelerce en çok tercih edilen yerlerden biri olan Discovery Museum, Türkye’deki ilk şubesini Eylül’ün ikinci haftası Bahçeşehir Prestij AVM’de açıyor.

Discovery Museum’u farklı kılan en önemli özellik, çocukların burada özgürce hareket etmesi, her şeyle temas içinde olabilmesi. Gittikleri birçok ortamda ‘dokunma’ gibi olumsuz komutlar verilip birtakım kurallar çerçevesinde oynamaları beklenirken, Discovery Museum’da tam tersi her şeye dilediklerince dokunabilir, gönüllerince oynayabilirler.

Toplam yaklaşık 1000 metrekarelik alanda kurulan Discovery Museum, 15 oyun alanı, parti odaları, kafe, dolap odası ve mağazadan oluşuyor. Dinazor Keşif ve Kazı Alanı, Kargo Gemisi, Wiggle Climber, Oto Servis/Tamirhane, İnşaat Ev, Manav, Basın Odası, Başa Bela Balonlar, Tiyatro ve Restaurant gibi, çocukların istediği kadar istediği şeyle oynayabilecekleri eşsiz bir mekan Discovery Museum.

İki genç, kadın girişimci Melda Berk ve Oya Cengiz tarafından Türkiye’ye getirilen Discovery Museum’da oyun alanlarının yanı sıra, kafesinde yemek yenebilicek, parti odalarında doğumgünü gibi etkinlikler düzenlenebilecek, ayrıca müzeye özgü ürünlerin satılacağı mağazadan alışveriş yapılabilecek.

Türkiye’nin en kapsamlı, özgün çocuk eğitim, eğlence platformu Discovery Museum ile, çocuklar içlerindeki doğal yaratıcılığı geliştirirken, üretken bireyler olmaları teşvik edilecek.

Müzeye giriş ücretleri de benzeri birçok yere göre oldukça uygun. Hem anneler hem çocuklar için, tüm günlük giriş ücreti 30 TL.

Kurucu ortaklardan Melda Berk, kuruluş hikayelerini şöyle aktarıyor: “2002 yılında Işık Üniversitesi’nden mezun olup 2005’te Finans ve Pazarlama masterımı NYIT’de tamamlayıp Oy Grup’ta Finansal Danışmanlık ve Hukuk şirketinde görevime devam ederken, 2008 yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde Avrupa Birliği İlişkileri ve Hukuk masterımı tamamladım. Bütün bu eğitimlerden sonra iki çocuk annesi olunca iş hayatıma ara verdim. Bu süreçte çocuklarımla kaliteli ve keyifli vakit geçirmek istedim. İstanbul gibi kosmopolit bir şehirde çocuklarımızı alışveriş merkezleri içinde hiçbir eğiticiliği olmayan aktivitelerin yapıldığı yerler dışında götürecek bir yer bulamadığımızı fark ettim. Eşimin kuzeni ile çocuklar ile yapılacak aktiviteler hakkında konuşurken, iki yıl önce Amerika seyahatlerimiz sırasında keşfettiğimiz Discovery Museum’un burada olması gerektiği konusunda hemfikir olduk. Ve, bunun için Amerika ile görüşmelere başladık. Şimdi Eylül’de hayalimizi gerçekleştiriyor ve Discovery Museum’u İstanbul’a biz kazandırıyoruz.”

Diğer ortak Oya Cengiz ise, kuruluş amaçlarını şöyle anlatıyor: “Marmara Üniversitesi’ndeki eğitimimi tamamladıktan sonra Amerika'da reklamcılık ve pazarlama eğitimi aldım. Uzun yıllar birçok farklı yabancı markanın Türkiye temsilciliklerinde görev yaptım. Çocuk sahibi olan tüm kadınlar gibi ben de anne olduktan sonra hep çocuklarla ilgili bir şeyler yapmayı hayal ettim. Bir anne olarak hissettiğim eksiklik İstanbul'da çocuklarımın eğlenip keyifli zaman geçirirken aynı zamanda gelişiminlerine katkı sağlayacak yerlerin cok kısıtlı olmasıydı. Buradan yola çıkarak Melda ile Amerika'da birçok eyalette bulunan Discovery Museum goruşmeye başladık. New Jersey/Garden State Discovery Museum ile franchise anlaşması yapıp, pilot bölge olarak Bahçeşehir’de başlamaya karar verdik. Amacımız, İstanbul’da tüm anne ve babaların kolaylıkla ulaşabilecekleri noktalarda şubeler açmak.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Super bir fikir.. Cocuklar icin bulunmaz bir yer gibi gorunuyor, sabirsizlikla bekliyoruz..
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT