Yıldız Parkı'nda Her Cumartesi Ücretsiz Yoga Etkinliği

Yıldız Parkı'nda Her Cumartesi Ücretsiz Yoga Etkinliği

Etkinlik Etkinlik Haberleri Yıldız Parkı'nda Her Cumartesi Ücretsiz Yoga Etkinliği

Yoga ile tanışmak, tüm haftanın stresini kuş cıvıltıları ile atmak, vücudu çalıştırarak toksinlerden kurtulmak için bulunmaz fırsat!

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 6, 2015

İstanbul Pilates &Yoga Studio “Herkes özgürce yoga yapabilsin” diye her cumartesi Yıldız Parkı'nda ücretsiz yoga etkinliği düzenliyor.

Oksijenli ortamda etkisi artan nefes, bioenerji, asanalar (duruşlar), konsantrasyon, meditasyon ve derin gevşeme tekniklerinin uygulanacağı ders yaklaşık bir buçuk saat sürecek. Yoga ile tanışmak, tüm haftanın stresini kuş cıvıltıları ile atmak, vücudu çalıştırarak toksinlerden kurtulmak için bulunmaz fırsat! "Gelin, bedeniniz, zihniniz ve ciğerleriniz bayram etsin!" sloganıyla 4 Temmuz Cumartesi 11.00'da başlayacak olan yoga dersleri her seviyeye uygun.

Yoga insanın kendini tanımasına ve mükemmel bir şekilde geliştirmesine aracılık eden en kadim evrensel gelişim sistemidir. Mükemmel seviyede bedensel, zihinsel, ruhsal uyum ve sağlık kazandırır, hayatı oluşturan her şeyle birlik içinde olma imkanı sunar.

Sanskrit kelimesi olan Yoganın sözcük anlamı, birleşmek, bağlanmak, bütünleşmektir. Bu birkaç düzeyde gerçekleşir. Yoga uygularken fiziksel düzeyde organizmanın tüm sistemleri birbirine bağlanır, uyum içinde çalışır. Zihinsel düzeyde düşünce ve duygular bütünleşir, rahatsız edici karşıtlıklar üretmez. Kişisel düzeyde beden, zihin ve ruh birleşir, uyum içinde kaynaşır, tek birim haline gelir. Evrensel düzeyde birey evrenle doğal birlikteliğe, uyuma ulaşır.

Yoga her yaş ve sağlık durumundaki insanın rahatça uygulayabileceği teknikler içerir.

Yoga çalışmaları Fiziksel, Duygusal, Zihinsel, Sosyal, Spiritüel Sağlık kazandırmaktadır:

Fiziksel Sağlık: Bedenin sağlığı insan hayatının temel ihtiyaçlarından biridir. Asanalar(duruşlar) kemik, kas, eklem, bez, kardiyovasküler, sinir, sindirim, dolaşım, lenfatik, boşaltım sistemleri, enerji akımları, zihin ve ruh için yararlıdır. Duruşlar tüm sinir sistemini güçlendiren ve dengeleyen, zihni uyum ve huzur haline getiren psikosomatik çalışmalardır. Hoşnutluk, zihinsel berraklık, gevşeklik, içsel özgürlük ve huzur hissi bu çalışmaların bazı etkileridir. Uygulamalar, Pranayama adlı doğru nefes, biyoenerji ve gevşeme teknikleriyle birarada sürdürüldüğünde insan, hayatının sonuna kadar sağlam ve enerjik kalır.

Duygusal Sağlık: Genellikle insan duygularını yönetmek yerine, duygular insanı yönetmektedir. Pratyahara adlı teknikler sayesinde birey duygularına tam bir şekilde hakim olmayı öğrenmekte, duygusal özgürlük, tatmin ve özgüven hissi gelişmektedir.

Zihinsel Sağlık: Zihni kontrol etmek için konsantre olmayı öğrenmeliyiz. Düşünce berraklığı, huzur ve sakinlik zihinsel sağlığın temelleridir. Zihinsel sağlığa ulaşmak için yogada çeşitli konsantrasyon ve meditasyon teknikleri mevcuttur.

Sosyal Sağlık: İnsanın kendi içinde huzurlu ve mutlu olması ve başkalarını mutlu etme yeteneğinin gelişmesi, sosyal sağlığı arttırmaktadır. Yoga insana kendi yararı ve başkalarının refahı için çalışmayı öğretmektedir. Birey komşuları ve toplum için değerli ve yapıcı olmayı, doğayı ve çevreyi korumayı, dünya barışı için çalışmayı öğrenmektedir.

Spiritüel Sağlık: Spiritüel sağlığın temel prensibi kimseye zarar vermemektir. Hayatı korumak, insana ve tüm canlılara saygı duymak, kimsenin özgürlüğünü sınırlamamak, Yoga öğretisinin temel uygulaması, doğal sonucudur. Hoşgörü, anlayış, sevgi, yardımseverlik, şefkat ve merhamet gelişmektedir.

Yoga Sistemi Sosyal İletişimi Kolaylaştırır, Güçlendirir:

Dış dünyayla iletişim mümkün olan en olumlu düzeyde gerçekleşir . Yoga fizyolojik gerçekliğe sıkıca bağlı olan bir öğretidir. İnsanın dış dünyaya ilişkin deneyimleri genetik özelliklerinden, bulunduğu ortamdan, sergilediği davranışlardan ve yediği besinlerden etkilenen sinir sisteminin sağlığına bağlıdır. Yoga teknikleri sinir sistemini güçlendirir, dengeye sokar ve arındırır. Böylece birey dünyayı olumlu bir tutum içinde, bilinçli ve net olarak algılar.

Mutluluğa ulaşmak için bedendeki enerjiler dengelenir. Yoga hormon salgıları ve beyin dalgalarını olumlu etkiler, sinir sistemini gevşetir, zihni sakinleştirir, hafıza ve konsantrasyonu güçlendirir, daha iyi insani ilişkiler geliştirmeye, daha fazla zevk almaya, daha iyi bir şekilde eğlenmeye, dengeli, mutlu ve sağlıklı bir yaşama yardım eder. Şuurun ve farkındalığın niteliği değişir.

Yoga, kişiyi gençleştirir, zihni daha canlı ve etkin kılar, komplekslerden kurtarır, gelecek beklentilerini pozitifleştirir, uygulayanı bedence, akılca ve ahlakça bütün bir varlık haline getirir.

www.istanbulpilatesyogastudio.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT