4. Uluslararası İstanbul Koro Günleri Festivali

Tarihler: 16 Kasım 2011 Çarşamba ~ 21 Kasım 2011 Pazartesi - Saat: 20:00

Yer: İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi konser salonu, Notre Dame de Sion Lisesi konser salonu, Beyoğlu Üç Horan Kilisesi ve St. Esprit Kilisesi

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 16, 2011 ~ Kas 21, 2011

Dünyanın sesleri İstanbul’ da buluşuyor!
4. Uluslararası İstanbul Koro Günleri Festivali 16-21 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da!

İlki 2008 yılında düzenlenen Uluslararası İstanbul Koro Günleri Festivali’ nin dördüncüsü bu sene 16-21 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Her yıl artan bir katılımla gerçekleşen festivalde bu yıl İtalya, İsveç, İsviçre, Yunanistan, Polonya, Slovenya ve Türkiye’den 24 koro bir araya gelerek evrensel lisan olan müzikle kendi kültürlerini paylaşma imkanı bulacaklar. Katılımcı koroların tamamı çok sesli müzik icra eden karma korolar olup repertuarlarında çeşitli türlerden çok sesli parçalar bulunmakta.

Festivalin resmi açılışı 17 Kasım 2011 Perşembe akşamı İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde tüm katılımcı koroların iştirakiyle gerçekleşecektir. Gecede İsveç’ten Vastgota Nations Manskor Korgossarna Korosu, Türkiye’den Söz Sanat Grubu ile Ladies & Gentlemen İstanbul korosu şarkılarını seslendirecektir.

Konserler, Şişli ve Beyoğlu’ndaki konser salonlarında gerçekleşecek. Miam desteğinde İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi konser salonu, Notre Dame de Sion Lisesi konser salonu ile Beyoğlu Üç Horan Kilisesi ve St. Esprit Kilisesi festivalin gerçekleşeceği konser mekanlarının başında geliyor.

Festival boyunca bu salonlarda 10 konser ve 4 seminer gerçekleşecek. Konserlere girişler çok sesli müziğin ülkemizde daha geniş kitlelerce sevilmesi ve yayılması amacıyla ücretsiz. Festival konser programı www.istanbulchoirdays.com ve Uluslararası İstanbul Koro Günleri facebook grup adresinden https://www.facebook.com/group.php?gid=42553330086&v=info edinilebilir.

4. Uluslararası İstanbul Koro Günleri 20 Kasım 2011 Pazar akşamı geceye konuk grup olarak katılacak olan Boğaziçi Caz Korosu’nun konseri ile son bulacaktır.

Dünyanın iki kıta üzerine oturmuş tek ve eşsiz şehri, medeniyetler başkenti İstanbul, dördüncü kez uluslararası bir koro festivaline ev sahipliği yapıyor: 4. Uluslararası İstanbul Koro Günleri Festivali... Günümüzde kültürel gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biri olan çok sesli müzik Uluslararası İstanbul Koro Günleri ile hayat bulacak. İstanbul Koro Günleri, dünyada sayıları yüzlerle ifade edilen koro festivalleri arasında yer alarak modern Türkiye’yi temsil eden, sürekliliği ve kalitesiyle dünya koroları arasında prestijli ve kabul edilmiş bir festival haline gelmeyi amaçlıyor. Böylelikle ülkemizdeki ve özellikle de İstanbul’daki çok sesli koroların çoğalmasını cesaretlendirmek; bu korolara altyapı imkanı sunacak olan devlet kurumları, yerel yönetimler, eğitim kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün dikkatlerinin bu konuya çekilmesinin sağlanması hedefleniyor.

Her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilmesi planlanan festivali Fortuna Organizasyon gerçekleştiriyor…

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT