Cam Ocağı Vakfı’ndan: Camdan Kendine Bakmak!

Tarihler: 16 Ağustos 2014 Cumartesi ~ 17 Ağustos 2014 Pazar 16 Ağustos Cumartesi ve 17 Ağustos Pazar

Yer: Cam Ocağı Vakfı

Ücret: 850 TL

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 16, 2014 ~ Ağu 17, 2014
Cam Ocağı Vakfı şehrin dışındaki doğasında bir psikolog eşliğindeki grupla birlikte camdan ve sanat terapisinden faydalanarak bedenine, zihnine, duygularına ve böylelikle kendine bakmak isteyenler için iki günlük bir hafta sonu kamp programı sunuyor. Yüzyıllardır edebiyatçılar ve sosyal bilimciler cam, ayna, su veya göz gibi bir takım objelerin yüzeyinde kendi yansımamızı görebilmemizi metafor olarak kullanıyorlar. Camdan, aynadan ve hatta fotoğraftan kendimize baktığımızda, başkalarının bizi gördüğü gibi kendimizi gördüğümüzü düşünürüz. Yansımamızı veya kendimizi görmek benlik algımızın bir parçasını oluşturur. Kampta yapılacak çalışmalarda camın, ateşin ve yaratım sürecinin hem metaforik özelliğinden hem bilinç dışı imgeleri canlandıran doğasından yararlanacağız. Bu çalışmalar aracılığıyla içsel ve dışsal dünyanızda olup bitenlere bakma imkanı bulabilirsiniz.

Grubun amacı ve yapısı: Ağırlıkla camın kullanıldığı görsel çalışmalar aracılığıyla kişisel farkındalık kazanmak isteyen herkese açık olan grubun katılımcı sayısı en fazla 6 kişiyle sınırlıdır. Malzemeler Cam Ocağı tarafından sağlanır ve oturum zamanları içinde kullanılır. Camla ilgili uygulamalar için herhangi bir yetenek gerekmemektedir. Çalışmalarda sanat terapisinden faydalanılmaktadır. Sanat terapisi ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

Kamp Tarihi: 16 Ağustos Cumartesi ve 17 Ağustos Pazar
Süresi: 2 gün toplam 6 oturum (12 saat)
Uygulayıcı: Ceylan Ersun (Uzman Psikolog / Kadın Çalışmaları Uzmanı)
Ücret: 850 TL. (Fiyata dahil olanlar; atölye çalışmaları ve kullanılan malzemeler, tek kişilik odada konaklama, bir sabah kahvaltısı, iki öğle yemeği, bir akşam yemeği, havuz kullanımı)

Sanat Terapisi Nedir?

Tarih öncesi zamanlarda mevsimleri karşılamak, doğayı onurlandırmak, hayatını kaybedenlerin yasını tutmak, doğumu kutsamak ve çeşitli kutlamalar için dans etmek, şarkı söylemek, resim veya müzik gibi sanatsal etkinlikler yapılırdı. Günümüzde ise kabiliyeti olmayan sıradan insanlar sanat yapmaktan uzak kalıyor ve sanatsal ürünleri daha çok izlemekle yetiniyor.

Sanat terapisinde amaç, güzel sanat eserleri ortaya çıkarmak değildir. Hatta estetik veya “doğru” yapılmasına dair kaygılar güdülmez. Özel bir kabiliyet de gerekmez. Esas amaç, sanat malzemelerinin kullanım süreci aracılığıyla kişisel bir problemi veya durumu keşfetmek ve incelemektir. Yaratım süreci, sözcüklere dökülemeyen duyguların ve düşüncelerin yer aldığı alt benliği ile kişinin sözel olmayan yollardan iletişime geçmesidir. Sanat terapisi, katılımcıların sanatsal yollarla ortaya koydukları ürünlerin bir uzman tarafından yorumlanmasındansa, ürünü yaratan kişinin kendi anlamlarını kendisinin bulmasıdır. Bu süreçte terapist, kişiye eşlik eder.

Sanat terapisinin faydalarından bazıları;
- Sözel olarak ifade edilemeyen duygu ve düşünceler görsel ögeler aracılığıyla ifade edilebilir.
- Sanatsal yaratım süreci kişinin farkında olmadığı veya kısmen farkında olduğu duygularını ve çatışmalarını görmesini sağlayabilir.
- Kişinin içinde bulunduğu duruma bakabilmesine ve değişiklikler yapabilmesine yardımcı olabilir.
- Ortaya çıkan ürünleri incelemek kişinin kendisiyle ilgili önemli meseleleri keşfetmesi için yol gösterebilir.
- Sanat terapisi grup çalışması eğlenceli olabileceği gibi keyifli bir ortamın paylaşılmasına imkân verir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT