Hıdırellez

Tarihler: 05 Mayıs 2015 Salı ~ 05 Mayıs 2015 Salı 20:30

Yer: Bo Sahne

Ücret: Numarasız - 66.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Ağa Hamamı Sokak, No: 18 Cihangir Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 5, 2015 ~ May 5, 2015

Hıdırellez etkinliği Tuna Tüner ile 5 Mayıs'ta Bo Sahne'de gerçekleşecek.

Hıdırellez’e inanır mısınız?

"Büyüklerimiz kağıtlara para, ev, araba, yazlık çizerler ve balkonda ya da evin bahçesindeki gül ağacının dibine gömerlerdi. Kimileri de kağıtları para gibi keser balkona asarlardı… Siz de kim bilir neler neler çizdiniz, hatırlar mısınız? Bisiklet, oyuncak, bilgisayar, spor ayakkabı gibi bir çocuğun çok mutlu olacağı şeyler…

Çocukça arzular artık yerini yetişkin ihtiyaçlarına bıraktı. Eskiden sıkıştığımızda anne-babalarımız yetişirlerdi, onlar sıkıştığında da Hızır! Şimdi ise tek başımıza ayakta kalmaya gayret etmek zorundayız. Zaman bizi ve tüm arzularımızı değiştirdi. Ve artık bizim de Hızır’a ihtiyacımız var!

Kişisel Gelişim’in ülkemizdeki öncülerinden Tuna Tüner için de durum bundan farksızmış. Kuantum Fiziği, ego, bilinç, bilinçaltı gibi konulardaki araştırmaları devam ederken sormuş bir gün kendi kendine “Hıdırellez günleri kuantum fiziği kuralları, çekim yasası ve bilinçaltı tekniklerini kullansam acaba nasıl olur?” diye. Bundan tam 6 yıl önce özel bir çalışma hazırlamış. O çalışmayla birlikte öyle iyi haberler almaya başlamış ki, onu duyan herkes şehrine davet etmiş. Ve geçtiğimiz 5 yıl içinde zaman zaman aynı günde 2 şehir gezmek suretiyle yüzlerce kişiyle çalışmış. Kimi ev-araba almış ya da yenilemiş, kimi maaşına zam almış, kimi hayalindeki işi kurmuş…

Ve Tuna Tüner artık geleneksel bir hal alan Hıdırellez Özel Çalışmasının bu sene 6.'sını İstanbul’da düzenliyor. Herkesin gelirken yanlarında hayallerini ve bir de kalem-kağıt getirmelerini tembihliyor…"

Hıdırellez Özel Çalışması
"Yine bahar geldi, yine Hıdrellez zamanı! Hedeflerimizi gerçekleştirebilmek adına eşsiz bir çalışma yapıyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de Hıdırellez’i coşkuyla kutlarken, niyetlerimizi evrene sunuyoruz...

'Para nedir, kimde olur; kimde olmaz?
Bilinçli tezahür nasıl gerçekleşir, hangi evrensel yasalar bize yardımcı olabilir?
Dua ve niyet ederken nelere dikkat etmeliyiz?
Zengin ve başarılı olmak için neler yapmalı?
Bilinçaltında oluşan blokajlar nasıl temizlenebilir?
Bolluk-bereket bilinci nasıl edinilir?' gibi soruların cevaplarına ulaşırken, bu sene için hedeflerinizi Tuna Tüner liderliğinde belirleyeceksiniz. Bo Sahne’de yapacağımız çalışmanın ardından gece tam 12'de yine İstanbul Boğazı’na olmaları niyetiyle bırakılacaklar."

Hıdırellez Bayramı
Hıdırellez Bayramı (Hıdrellez), Türk dünyasında kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-i Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olduğu savıyla kutlanmaktadır. İslam coğrafyasına bakıldığında Hıdrellez gününün yoğunlukla Türkiye'de kutlanıldığı görülmektedir. Hıdırellez günü, Gregoryen takvimi (Miladi takvimi)ne göre 6 Mayıs, eskiden kullanılan Rumi takvim olarak da bilinen Julyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadır.

Hızır
Hızır; yaşam suyu (ab-ı hayat) içerek ölümsüzlüğe ulaşmış; özellikle de baharda aramızda dolanarak, bolluk ve sağlık dağıtır. Hızır bir kişiye verilen addan çok aslında bir doğasal durumu, baharla vücut bulan yaşamın tazelenmesini simgeler. Türkiye'de Hıdrellez Bayramı 6 Mayıs (5 Mayıs Gecesi) tarihinde kutlanır. Bugün Hristiyanlarca da baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilir; bu günü Ortodokslar Aya Yorgi, Katolikler St.Georges Günü olarak kutlamaktadırlar.

- Kapı açılış etkinlik saatinden 15 dakika öncedir.
- PDF bilet sahibi katılımcıların, biletlerinin çıktılarını alarak etkinliğe gelmesi gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT