MSA'ya gelin, çikolata konusunda uzmanlaşın.
Artisan Çikolata Yapımı'nda öğreneceğiniz tekniklerle ister evinizde, ister pastanenizde ya da profesyonel işletmenizde uygulayabileceğiniz çikolata reçeteleri geliştirin. Orman meyveli trüf çikolatadan pralin sütlü badem drajeye kadar birbirinden farklı çikolataların yapımını ve çikolatayla ilgili tüm incelikleri Artisan Çikolata Yapımı'nda öğrenin.
Bu programda, çikolata yapımının temel taşı olan tabling, blok, chunk gibi temperleme tekniklerini öğrenecek; kalıplama, ganajdan trüf yapımı, kaplama, kesme, transfer kâğıdı kullanma ve renklendirme gibi işleme tekniklerinde uzmanlaşacaksınız. Program boyunca her gün farklı çikolata reçetelerini deneyimleyeceksiniz.
Artisan Çikolata Yapımı'nda ayrıca kendi draje, marzipan ile krokanınızı yapmayı ve bu ham maddelerle de çikolatayı nasıl birleştireceğinizi öğreneceksiniz.
Kimler katılabilir?
- Tüm çikolata tutkunları
- Butik pastane, restoran, café gibi işletme sahipleri ve mutfak çalışanları
- Çikolata konusunda uzmanlaşmak isteyen aşçılık ve pastacılık öğrencileri ile mezunlar
Program detayları:
- Eğitim süresince 16 katılımcı, profesyonel eğitim mutfağında, kendi özel istasyonlarında tek kişi olarak çalışacaktır.
- Artisan Çikolata Yapımı Seti katılımcılara hediye edilecektir.
- Tüm katılımcılara önlük seti ve reçetelerin yer aldığı "Artisan Çikolata Yapımı" ders kitabı verilecektir.
- Eğitim süresince sabah atıştırmalıkları, çay-kahve, öğle yemeği ve içecekler MSA'nın ikramı olacaktır.
- Eğitimin sonunda katılımcılara MSA eğitmen şeflerinin imzaladığı özel sertifika verilecektir.
*Program 3 gün sürmektedir.
**Derslerin telafisi yapılmaz. Ücret iadesi yoktur.
14 Eylül Pazartesi – 16 Eylül Çarşamba, 10.00-16.00
1. Gün
- Çikolatanın tarihçesi, çekirdekten başlayıp işlenebilir çikolata formuna gelebilmesi, farklı çeşitleri, kakao-yağ oranları, bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın içerikleri ile ilgili detaylı bir sunum.
- Karamelli bitter kalıp çikolata
- Orman meyveli trüf çikolata
- Pralin dolgulu kup çikolata
Bu dersin sonunda karamel yapımı, kalıplama, dolgu ve kaplama tekniği, ganajdan trüf yapılması, pralin yapımı konularına hakim olacaksınız.
14 Eylül Pazartesi, 10.00-16.00
2. Gün
Limon dolgulu beyaz kalıp çikolata
Sütlü Badem Draje
Trüf Çikolata
Meyveli Krokan Roches
Bu dersin sonunda renklendirme, lemon curd yapımı, kalıplama, draje yapımı, ganaj ve trüf yapımı, roches tekniği, krokan yapımı konularına hakim olacaksınız.
15 Eylül Salı, 10.00-16.00
3. Gün
Marzipan Kaplamalı Ganaj Çikolata
Mango ve Sütlü Kesme Çikolata
Sütlü/Bitter Kalıp Çikolata
Bu dersin sonunda kesme tekniği, tranfer kâğıdı kullanımı, marzipan yapımı, çikolata ile süsleme teknikleri konularına hâkim olacaksınız.
16 Eylül Çarşamba, 10.00-16.00
- Biletler tek kişiliktir.
- 17 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 17 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Katılımcı belgesinde isminizin yazması için programdan en az 24 saat önce satın alan ve katılımcı ad-soyad bilgilerini biletix@msa.com.tradresine gönderebilirsiniz.
- Alınan dersin iptali ve ders değişikliği yapılamamaktadır.
- MSA, dilediği zaman ve önceden hiçbir uyarı yayınlamaksızın, tüm bilgilerde değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
- Etkinlik günü biletinizi yanınızda getirmeniz gerekmektedir.