Sinemada Görme Biçimleri

Tarihler: 05 Haziran 2015 Cuma ~ 26 Haziran 2015 Cuma 05, 12, 19, 26 Haziran Saat:19:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 23.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2015 ~ Haz 26, 2015

Akbank Sanat "Sinemada Görme Biçimleri" adı altında düzenlediği "Sinema Atölye" serisi mayıs ayında da devam ediyor.

Düzenlenecek bu atölyelerde her hafta farklı yönetmenlerin farklı filmlerinden alınmış fragmanlar, parça - bütün arasındaki ilişki gözardı edilmeden ele alınacak. Zaman zaman sinema dünyasından ya da farklı disiplinlerden konuklarla, söyleşinin zemini genişletilecek.

“Bir filmi açıklamak zordur, çünkü onu anlamak kolaydır.”    Christian Metz

"Sinemanın bir dil olduğunu düşünür ve kabul ederiz. Ama bu dilin bir sistemi olduğunu kabul edemeyiz. Şayet bir sistem ve bu sistemi çözecek bir kodu olsaydı, tüm filmleri açıklamak son derece basitleşecek ve nasıl yönlendirildiğimizi anlamak çok daha kolay olacaktı; ama bir o kadarda sıkıcı ve yavan!

Farklı yönetmenlerin farklı zaman dilimlerinde ürettikleri filmlerden alınmış fragmanlar eşliğinde bir yolculuk; görüntü okumaları, görüntüye dair iz düşümleri. Edilgin izleyici konumundan etkin izleyici konumuna geçişin aşamaları.

Bu etkinlikte bize yapıtlarıyla eşlik edecek yönetmenler soyadlarıyla; Angelopoulos, Bergman, Tarkovski, Kubrick, Lynch, Godard, Truffaut, Tarr, Jancso, Antonioni, Fellini, Rossellini, Visconti, Petri, Germi, Pontecorvo, Solanas, Gavras, Jarmusch, Pollack, Penn, Peckinpah, Loach, Gatlif, Kaurismaki, Szabo, Zvyagintsev, Wajda, Kieslowski, Duras, Fabri, Resnais, Erksan, Erdem, Özgentürk, Kavur, Kıral, Ceylan, Ustaoğlu, Kurosawa, Forman, Duk, Haneke, Schlesinger, Wenders, Parker, Greenaway, de Sica, Bresson, von Trier, Rosenberg, Bunuel, Leone, Nichols, Ashby, van Sant, Kiyarüstemi, Varda, Fassbinder, Wertmüller, Ozu, Polanski, Majidi, Hopper, Cassavetes, Rey, Fuller, Hitchcock, Pasolini, Sokurov, Eisenstein, Pudovkin, Vertov, Melville, Scola, Dreyer, Mizoguchi, Welles olacak ve zamanla farklı yönetmenler de eklenecek.

Her yönetmen bize benzer ya da farklı okuma ve görme biçimleri sunarken, bilinç, bilinç akışı, bilinç dışı alanlarda da gezinmemizi sağlayacak.

Her hafta farklı yönetmenlerin farklı filmlerinden alınmış fragmanlar, parça - bütün arasındaki ilişki gözardı edilmeden ele alınacak. Zaman zaman sinema dünyasından ya da farklı disiplinlerden konuklarla, söyleşinin zeminini genişletilecek. Sinemanın bir kültür olduğunu unutmayanlar için."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT