Exponatura 2015 Fuarı

Tarihler: 15 Ekim 2015 Perşembe ~ 18 Ekim 2015 Pazar

Yer: İstanbul Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı Karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 468 52 00

Faks: 0212 468 52 01

Web: http://http://www.ifm.com.tr

E Posta: pazarlama@ifm.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 15, 2015 ~ Eki 18, 2015

Türkiye’nin Tek Organik Fuarı Exponatura Ekimde Kapılarını Açıyor
Exponatura, Türkiye’nin Organik Ürünlerini Dünya ile Tanıştırıyor

Türkiye’de organik tarım sektörü yaklaşık 20 yıl gibi bir zaman diliminde çok hızlı bir gelişme kaydederek hammadde bazında 213 ürüne ulaştı. Türkiye’de ki, biyolojik çeşitlilik, hastalıklara dayanıklı türler, birçok alanda bozulmamış ekolojik denge, uygun ekolojik ortam, sentetik girdi kullanımının düşüklüğü vb. nedenler bu gelişimin en büyük faktörleri arasında yer almaktadır. Bu kapsamda devlet, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ülke genelindeki potansiyelin daha verimli hale getirilmesi için Ar-Ge çalışmaları da günden güne artarak devam etmekte. Bu durum günden güne daha bilinçli hareket eden tüketici davranışlarını da büyük oranda etkilemektedir. Sektör büyürken tüketicilerle buluşan ürünlerin gerçekten bilimsel standartlarda üretilmiş olması ve güvenilir firmalar tarafından ürsunuluyor olması sektörün güveninli ilerleyişi açısından büyük önem arz etmektedir. Tamamen bu bilinç çerçevesinde düzenlenen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı üreticiye profosyonel bir platformda buluşma imkanı sunan Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı EXPONATURA; Ekim Ayında istanbulda ziyaretçileriyle buluşmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı EXPONATURA; Türkiye’nin sahip olduğu organik ürün potansiyelini dünya ile tanıştırmaya devam ediyor. Gıdadan, doğal kozmetik ürünlere, bitkisel tedavi ürünlerinden bebekler için diş temizleme mendiline kadar 1.620 bin ürün İstanbul Fuar Merkezi’nde (Yeşilköy) sunulacak.

15-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de 7. kez düzenlenecek olan sektörünün Türkiye’de ki en büyük fuarı olma özelliğine sahip Exponatura’15 Türkiye, Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere 7 ülkeden sektör profesyonelleri, iş adamları, perakende, toptancı, distribütör ve temsilciliklerini “Doğal, Organik & Sağlıklı Ürünler Fuarı”nda bir araya getiriyor. Doğal, organik, sağlıklı ürünler sektöründe hizmet veren gıdadan kozmetiğe, temizlik ürünlerinden bitkisel tedavi ürünlerine kadar farklı alandaki 185 firmanın bulunacağı fuara yaklaşık 20 bin ziyaretçinin katılması öngörülüyor. Sektörde önemli etki yaratan Exponatura fuar kapsamında seminerler, showlar, workshoplar ve ürün tanıtımları gibi etkinlikler organize ediliyor. Fuar kapsamında düzenlenecek olan Doğal Organik ve Sağlıklı Ürünler Sektörünün Geleceği başlıklı konferansda; sektörün farklı alanlardaki temsilcileri ve takipçileri büyük bir potansiyele sahip Türkiye’de sektöre yön vermek ve geleceğine ışık tutmak için bir araya gelecekler. Konferans çerçevesinde sektörün bugünü, halihazırda yürütülen çalışmaları ve yatırımları, devletin belirlediği uygulama ve yöntemleri, Türkiye pazarının önemi ve bu konuda Dünya’da yapılan çalışmaların neresinde olduğu, eczanelerin sağlık sektöründe değişen pazar dinamikleri çerçevesinde dermokozmetik ürünlere yönelişi, aktarların büyüyen sektörde nasıl bir yer alacağı, büyük zincir marketlerin sektörle ilgili belirlediği stratejileri konunun uzmanları tarafından paylaşılacak.

Organikte Türkiye, Avrupa İçin Hedef Pazar
Ülkemizde organik tarım 1986 yılında ilk organik kuru üzüm projesiyle hayata geçmiştir. Daha sonraki yıllarda hızla gelişme göstererek 2013 yılı verilerine göre hammadde bazında 213 ürüne ulaştı. Ürün sayısı, bu hammaddelerden elde edilen işlenmiş ürünlerle birlikte düzenli bir artış gösterdi. Başlangıçta organik tarımın gelişmesine yardımcı olan kuru ve kurutulmuş meyveler ile organik pamuk pazarında Türkiye hala lider ülkeler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Türkiye’nin organik ve doğal ürünler sektöründeki atağı ve potansiyeli yurtdışından da yoğun ilgi görmesini sağlıyor. Özellikle Avrupa Birliği ve Ortadoğu ülkeleri için Türkiye iki basamaklı büyüme oranı ile hedef pazar olarak değerlendiriliyor. Bununla birlikte Türkiye pazarı Exponatura fuarı kapsamında Uzakdoğu ülkeleri tarafından da yakından takip edilmeye devam ediliyor. Doğal yaşam konusunda eşsiz kaynakları olan ülkemiz için, potansiyellerin ortaya çıkması, gelişmesi ve güç birliği oluşması, ülkemizde doğal ve organik ürünlerin yaygınlaşması, tüketicinin bilinçlenmesi ve uluslararası kamuoyunun dikkatinin çekilmesi adına Exponatura büyük önem taşıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT