CRR Senfoni Orkestrası - Alison Balsom

Tarihler: 20 Kasım 2014 Perşembe ~ 20 Kasım 2014 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 123.50 TL 2. Kategori - 103.50 TL 3. Kategori - 83.50 TL 4. Kategori - 73.50 TL 5. Kategori - 63.50 TL 6. Kategori - 53.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2014 ~ Kas 20, 2014

CRR Senfoni Orkestrası ve CRR Konser Salonu Yerleşik Sanatçısı olan Alison Balsom, 20 Kasım'da Viyana Klasikleri'ne adanmış konserde Haydn, Mozart ve Beethoven'in çok sevilen eserlerini CRR Konser Salonu'nda seslendiriyor.

Viyana Klasikleri
Şef: Rengim Gökmen
Trompet, solist: Alison Balsom

Yaşayan en ünlü trompet sanatçılarından olan Alison Balsom, dünyanın en iyi orkestralarıyla sayısız konserler  veriyor. İngiliz virtüöz, 2013 senesinde en önemli klasik müzik dergilerinden kabul edilen Gramophone tarafından "Yılın Sanatçısı" seçildi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nun 2014-2015 Sezonu boyunca "Yerleşik Sanatçısı" ve son yıllarda tüm dünyada adından en çok söz ettiren klasik müzik yıldızlarından olan Alison Balsom, CRR Senfoni Orkestrası ile trompet repertuvarının şüphesiz en sevilen ve en sık yorumlanan eserlerinden Haydn'ın Trompet Konçertosu'nu seslendirecek. Programda yer alan iki senfoniden biri olan Mozart'ın 29 numaralı "La Majör Senfonisi", bestecinin erken dönem senfonileri içinde dünyada en sık seslendirilen ve en sevilenleri arasındadır. Mozart’ın pek zarif oda müziği üslubu ile coşkulu, fırtınalı notaları ustalıkla harmanladığı "La Majör Senfonisi", bestecinin gençliğinden tutkuyla fırlamış bir başyapıttır. 

"Viyana Klasikleri" konserinde seslendirilecek diğer senfoni ise Beethoven'ın 1812'de sağarlığının ileri bir döneminde yazdığı, en sevdiği senfonilerinden olan 8. Senfonisi'dir. Bu eser, Alman bestecinin diğer senfonileri arasında en tasasız ve neşeli olanıdır. Beethoven'ın aynı zamanda en kısa senfonisi de olan "8. Senfoni", hicivli pasajları, sükunetin ardından gelen beklenmedik gürlemeleri, ikinci bölümde metronomu taklik ettiği düşünülen doyumsuz tiktak notaları ve genelde basit görünümü altındaki "bir parça" karmaşıklığı ile klasik müzik dünyasına kendine özgü bir ışık ve enerji yaymaktadır.   

Viyana Klasikleri
W.A.Mozart - 29. Senfoni, La Majör, K 201
J. Haydn - Trompet Konçertosu, Mi Bemol Majör 
Ara
L.V.Beethoven - 8. Senfoni, Fa Majör, Op. 93

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT