Ece Göksu - Neşet Ruacan

Tarihler: 04 Mart 2015 Çarşamba ~ 04 Mart 2015 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 4, 2015 ~ Mar 4, 2015

23. Akbank Caz Festivali’nde verdikleri duo konser sonrası bir albüm kaydetme fikriyle yola çıkan Ece Göksu ve Neşet Ruacan’ın, Volkan Hürsever’i de aralarına alarak Ada Müzik etiketiyle kaydettikleri Slow Hot Wind isimli albümün tanıtım konserinde, sanatçılar Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Albüm, içinde Antonio Carlos Jobim’den Charlie Parker’a, Duke Ellington’dan Cole Porter’a caz tarihinin en önemli bestecilerinin şarkılarını ve kayıtlar sırasında ortaya çıkan Neşet Ruacan’ın E.G.Blues adlı parçasını bulunduruyor.

Ece Göksu, müzisyen bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. 5 yaşından itibaren piyano dersleri almaya ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda söylemeye başladı. 11 yaşında H.Ü. Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'ne girdi. Burada Doç. Banu Perk ve üniversitede Doç. Oya Ünler ile piyano çalıştı. Dünyaca ünlü piyanistler Hüseyin Sermet ve Ayşegül Sarıca’nın masterclasslarına katıldı. Üniversite yıllarında caz müziğine  olan ilgisi sayesinde ilk grubunu biçimlendirdi ve Ankara’da çeşitli mekanlarda söylemeye başladı. 2002 yılında İstanbul’da M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’na yatay geçiş yaptı ve buradan Prof. Seher Tanrıyar’ın öğrencisi olarak mezun oldu. 

İstanbul’a taşınır taşınmaz şehrin en önemli caz kulüplerinden biri olan Çırağan Sarayı’ndaki Q Jazz Bar’da söylemeye başladı. Nardis, İstanbul Jazz Center gibi İstanbul’un önde gelen caz kulüplerinde ve ayrıca İstanbul Uluslararası Caz Festivali, Afyon Uluslararası Caz Festivali gibi festivallerde yer aldı. Keisa Brown’la Budapeste’de, trompetçi Lloyd Chisolm’le Dubai’de konserler verdi. Birçok televizyon ve radyo jingleları seslendirdi.

2007 yılında Fulbright bursunu kazandı ve William Paterson Üniversitesi’nden de burs alarak New Jersey’de caz vokal yüksek lisans yapmak üzere ABD’ye geldi. Burda Nancy Marano, Cecil Bridgewater ve Mulgrew Miller gibi isimlerle çalıştı. Yüksek lisans tezini Billie Holiday’in kompozisyonları üzerine yazdı ve bu tez kitap olarak UMI-Proquest tarafından basıldı.

Neşet Ruacan, 10 yaşında başladığı klasik gitar eğitimiyle adım attığı müzik hayatını İngiltere ve Amerika'da aldığı caz teorisi dersleriyle ustalık derecesine kadar yükseltti. Ruacan dünya çapında tanınmış sanatçılarla birlikte caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak yüzlerce stüdyo kaydına imza atmaya devam ediyor. Türkiye nin caz gitar efsanesi olmuş; Herbie Hancock, John Ormond, Nathan Davies ve Woody Williams gibi müzisyenlerle sahne almış; TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’nın yıllarca şefliğini yapmış ve Türk cazına büyük katkılarda bulunmuş bir sanatçıdır.

Kontrbas ustası Volkan Hürsever, bugüne kadar Türk caz müzisyenlerinin neredeyse tamamıyla sahne aldı. Alan Harris, Marion Cowings, Billy James, Harvey Thompson, Clifford Jarvis gibi dünyanın önde gelen müzisyenleriyle de başarılı çalışmalara imza attı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT