Eivind Aarset Trio

Tarihler: 26 Şubat 2015 Perşembe ~ 26 Şubat 2015 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 26, 2015 ~ Şub 26, 2015

Eivind Aarset Trio, 26 Şubat'ta Akbank Sanat'ta...

Gitar
: Eivind Aarset 
Bas: Nikolai Haengsle Eilertsen
Davul: Wetle Holte

“Eivind Aarset’in ilk solo albümü “Electronique Noire”, Miles Davis sonrası en iyi elektrik caz albümlerinden biri.” The New York times

“Brian Eno’nun ambient yaratılarıyla, Miles Davis’in füzyon dönemi keşiflerini birleştiren gitarist Eivind Aarset, caz gitaristleri için fütürist bir dünya yarattı.”   JazzWrap

Norveç'in Terje Rypdal’dan sonra yetiştirdiği en büyük gitaristlerden biri olarak kabul edilen Eivind Aarset, farklı müzik türlerini barındıran ve yansıtan, kendine has bir müzik vizyonuna sahip olan bir gitarist. Stili nu cazla bağdaştırılan Aaarset, elektronikler ve dışavurumculuk konularında derin bir anlayışa sahip. Ab & Zu Grubu’nun bir elemanı olarak, daha sonra saksafoncu Bendik Hofseth’in grubunda daha da geliştireceği kendine has bir gitar stili ve ses yarattı. Bununla beraber, Bugge Wesseltoft ve Oslo Yeraltı Caz müziğiyle temasları, peşinde olduğu sesi kesin olarak bulmasına yol açtı. 

Eivind Aarset, Electronique Noire (1998), Light Extracts (2001), Connected (2004), Sonic Codex (2007) ve Sonic Codex Orchestra: Live Extracts (2010) albümleriyle müzik eleştirmenlerinden tam not aldı. Jazzland Firması için kaydettiği albümlerden sonra, Jan Bang ve Erik Honoré ile çalıştığı Dream Logic albümünü 2012’de ünlü ECM Firması için kaydetti. All About Jazz Dergisi yazarlarından John Kellman, Eivind Aarset’in, Eylül 2013’te, Kristiansand, The Punkt Festival’deki performansını, “2013’ün En İyi Konserleri”nden biri olarak gösterdi.

150’den fazla albümde çalmış olan Aarset; Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Ute Lemper, Ketil Bjørnstad, Mike Mainieri, Arild Andersen, Abraham Laboriel, Nils Petter Molvaer, Django Bates, Dhafer Youssef, Bill Laswell, Jon Hassell, Jan Garbarek, David Sylvian ve Marilyn Mazur gibi dev isimlere eşlik etti.

Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT