Esra Berkman - Nazlı Işıldak

Tarihler: 05 Mart 2015 Perşembe ~ 05 Mart 2015 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2015 ~ Mar 5, 2015

Esra Berkman ve Nazlı Işıldak "Kanun Piyano İkilisi" projeleri ile 5 Mart'ta Akbank Sanat'ta sizlerle...

Esra Berkman

Yıldız Teknik Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Müzik Toplulukları Programı “Kanun” dalından Prof. Ruhi Ayangil’in öğrencisi olarak 2004 yılında mezun olan Berkman, YTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat ve Tasarım Yüksek Lisansı’nı “Kanun Çalmayı Otodidakt Yöntemle Öğrenmiş Beş Kanunçaların Görüş ve Yaklaşımları Bağlamında 20. Yüzyıl Kanun Sanatına Bakış” başlıklı tez çalışmasıyla 2007 yılında tamamladı. Aynı kurumda yürüttüğü “Kanun Virtüözü, Besteci ve Eğitimci Haçatur Avetisyan (1926-1996) ve Kanun Çalgısı Özelinde Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nde Müziğin Dönüşümü” başlıklı tez çalışmasıyla 2012’de Sanatta Yeterlik derecesini aldı. Bu bağlamda Haçatur Avetisyan’ın öğrencileri Gümrü Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Anahit Valesyan ve Erivan Komitas Devlet Konservatuarı Öğretim Üyesi Prof. Karine Hovhannisyan ile Ermeni kanun repertuvarı üzerine çalışmalar yaptı.

Apostolos Tsardakas, Imane Homsy, Emile Haddad ve Erol Deran’ın ustalık sınıflarına devamla sertifika alan genç sanatçı, Beyrut’da Saint Joseph Hall’de ilk dinleti sunumunu gerçekleştirdi. 2004-2009 yıllarında YTÜ Cumhuriyet Korosu’nda repetitör olarak; 2006–2008 yıllarında Ayangil Türk Müziği Orkestrası’nda kanun icracısı olarak görev aldı. 

Berkman, Diskant Ensemble adlı çağdaş müzik topluluğuyla, 2009’da İTÜ MİAM İlhan Usmanbaş Salonu’nda, Hasan Uçarsu’nun “Eski İstanbul’un Arka Sokaklarında” adlı oda müziği yapıtının kanun partilerini; ayrıca, 2010’da kurulan İstanbul Çağdaş Müziği Topluluğu’yla piyanist Birsen Ulucan’ın “Masallar, Rüyalar, Fısıltılar” başlıklı CD çalışmasında, besteci Evrim Demirel’in “Anadolu’dan Dört Halk Türküsü” adlı eserinin kanun partilerini seslendirdi. Kanun Piyano İkilisi ile Aralık 2013 tarihinde Kalan müzik etiketiyle yayınlanan “Uyanış” isimli albümü bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayınları bulunan Berkman, 2007 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi STF Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. 

Nazlı Işıldak

1990 yılında kabul edildiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Ayşe Savaşır’ın öğrencisi olan Işıldak, lisans devresinde piyanist besteci Mehmet Okonşar’la çalıştı. 2000 yılındaki mezuniyetinin ardından Okonşar’ın önerisiyle Hollanda’da Rotterdam Konservatuvarı’nın sınavlarına girdi ve dünyaca ünlü piyano pedagogu Akhiles Delle-Vigne’in sınıfına kabul edildi. Devlet bursuyla gittiği Rotterdam Konservatuvarı’ndan 2004 yılında başarıyla mezun oldu. Aynı yıllarda Brüksel’de yaşayan  piyanist Muhittin Dürrüoğlu’yla ‘La Petite Chapelle d’Argenteuil’ de piyano ve oda müziği çalıştı. 2004 yılından sonra Tilburg’da yüksek lisans çalışmalarına başlayarak Jan Gruithuizen ve Jelena Bazova’nın öğrencisi oldu. 2007 yılında yüksek lisans çalışmalarını tamamlayıp ‘konsertist’ diplomasını aldı.

Genç sanatçı, 2003 yılında Meinard Kraak ve Roger Braun ile çalıştığı piyano ve şan için ‘Hugo Wolf Projesi’nde çaldı. Brüksel’de Jerrold Rubinstein’ın oda müziği, Salzburg Mozarteum Akademi’de Akhiles Delle-Vigne’in solo piyano ustalık sınıflarında yer aldı.Hollandalı klarinetçi Christa Giesbers  ve bariton Sinan Vural’la oluşturduğu ikililerle birçok konserinde çağdaş Hollandalı bestecilerin yanı sıra Ahmet  Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in yapıtlarının Hollanda’da ilk seslendirmesini gerçekleştirdi. Yine aynı yıllarda Hollanda’da ‘Türk Geleneklerini Yeniden Yazma-Avrupalı Genç Besteciler ve Türkiye’nin Geleneksel Müziği’ projesinde yer aldı. Türkiye’ye döndükten sonra İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda ders veren Nazlı Işıldak, 2011 yılı itibariyle, Esra Berkman’la birlikte Kanun Piyano İkilisi bünyesinde konserlerini sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT