Genç Virtüözler - Kazım Çokoğullu - Sinan Kurşun

Tarihler: 26 Aralık 2014 Cuma ~ 26 Aralık 2014 Cuma 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2014 ~ Ara 26, 2014

Genç gitaristler Kazım Çokoğullu ve Sinan Kurşun, 26 Aralık'ta Akbank Sanat sahnesinde...

Ülke çapında düzenlenen yarışmalarda birincilik ödülleri kazanan, 2008 yılında ünlü Amerikan besteci Elliott Carter’ın yüzüncü doğum günü kutlamaları için düzenlenen "Focus" konserler serisinde "New Juilliard" oda müziği topluluğu ile New York, Peter Jay Sharp Konser Salonu'nda konser veren Kazım Çokoğullu, ülkemizde de bir çok festivalde yer aldı. Ayrıca, Selanik'teki uluslararası ISME Kongresi’ne katıldı ve burada bir dizi konser vererek ülkemizi temsil etti.

Gitaristin "Tanburi Mustafa Çavuş’un Şarkısı Üzerine Fantezi" isimli çalışması, 2013 yılında Çağsav firması tarafından basılan ve Türk bestecilerin gitar için yazdıkları eserlerden oluşan albümde yer almaya hak kazandı.

Genç gitarist, yurt içi ve yurt dışında da birçok ustalık sınıflarına katıldı ve Carlo Domeniconi, Fabio Zanon, Marco Socias, Carlos Barbosa-Lima ve Ricardo Moyano gibi önemli isimlerle çalıştı. 2007 yılında Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden Kağan Korad'ın öğrencisi olarak mezun oldu, yine aynı yıl tam burs ile kazandığı New York'daki The Juilliard School'da iki yıl boyunca dünyaca ünlü gitarist Sharon Isbin ile çalıştı ve 2009 yılında buradan mezun oldu. Ardından, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Müzik Bölümü Sanatta Yeterlilik programını başarıyla tamamladı.

Kazım Çokoğullu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretmenlik görevini sürdürmekte olup, gitaristlik kariyerine de aktif olarak devam etmektedir. Sinan Kurşun, gitar çalışmalarına D.E.Ü. Devlet Konservatuarı’nda başladı.

2006 yılında Romanya'da düzenlenen 11. Uluslararası Eduard Panfil Genç Gitaristler Yarışması'nda dördüncü oldu. 2007 yılında Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen 2. Türkiye Gitar Buluşması’na katılarak resital verdi. 2008 yılında İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen Altın Kayısı Gitar Festivali’ndeki yarışmaya katılarak sekiz finalistten biri oldu.

2008 yılında D.E.Ü Devlet Konservatuvarı’nın "Genç Solistler" seçmelerini kazanarak D.E.Ü Devlet Konservatuvarı Orkestrası ile Roland Dyens’in “Tango en Skai” adlı eserini seslendirdi.

D.E.Ü. Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Kadircan Özdemir’in sınıfından mezun oldu. Yaşar Üniversitesinin açtığı Yüksek Lisans sınavını tam burs ile kazanarak Yard. Doç. Kürşad Terci ile çalışmaya başladı. A.A. Saygun Konser Salonunda resital verdi. Ephesus Quartet ile birlikte A.A. Saygun Konser salonunda ve İZDSO’nun 2014'ün Haziran ayında Yaşar Üniversitesi'nde Yard. Doç. Kürşad Terci ile Yüksek Lisansını tamamladı.

İbrahim Yazıcı, Ender Sakpınar, Naci Özgüç, Antonio Pirolli, Nesrin Bayramoğulları gibi şefler eşliğinde, Türkiye’nin önemli orkestralarına solist olarak eşlik etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT