Gitar Festivali 4. Gün – CRR Senfoni Orkestrası Sharon Isbin - Kağan Korad

Tarihler: 24 Mayıs 2015 Pazar ~ 24 Mayıs 2015 Pazar 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 43.50 TL 60 yaş üstü bileti - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 24, 2015 ~ May 24, 2015

Sharon Isbin ve Kağan Korad, "CRR 2. Uluslararası İstanbul Gitar Günleri" kapsamında 24 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda...

Solistler:
Sharon Isbin, Kağan Korad

Sharon Isbin
Sharon Isbin, Minneapolis'te doğdu. Gitar çalışmalarına 9 yaşında İtalya'da başladı. Andres Segovia ve Oscar Ghiglia ile çalıştı. Yale School of Music'te müzik master’ı yaptı. 1989’da The Julliard School’un 100 yıllık geçmişinde ilk ve tek gitar eğitmeni olarak görev aldı. Olağanüstü lirizm, teknik ve çok yönlülüğü alkışlanan Isbin, "zamanımızın üstün gitaristi" olarak adlandırılmaktadır.

Sharon Isbin, 2010 yılında Sony firması tarafından çıkarılan "New World" adlı albümü ile en iyi solo enstrümantal performans dalında Grammy Ödülü'nü kazandı. 52.'si düzenlenen bu yılda klasik müzik sanatçısı olarak ödül alan tek sanatçı oldu. 2002 yılında Christopher Rouse ve Tan Dun tarafından kendisi için yazılan konçertolarla Grammy ödülünü kazanmış ve aynı yıl Almanyanın en prestijli klasik müzik ödülü olan "Echo Klassik Awards"ın sahibi oldu. 2001 yılında ise "Dreams of a World" albümü ile en iyi solo enstrümantal performans dalında Grammy Ödülü'nü kazandı.

Guitar Player dergisinin "En İyi Klasik Gitarist" ödülü ile Toronto ve Madrid Kraliçe Sofia yarışmalarını kazandı ve Münih yarışmasını kazanan ilk gitarist oldu. 170'ten fazla orkestra ile birlikte dünyanın en iyi konser salonlarında solo performans gösterdi. Pek çok televizyon ve radyo programlarına katıldı. 11 Eylül 2002 yılında New York'ta 11 Eylül olayları anısına olay yerinde (Ground Zero) düzenlenen devlet töreninde konser verdi, bu konser dünyanın birçok ülkesinde naklen yayınlandı. 2010 Grammy Ödülleri'nde performans sergileyen tek klasik müzik sanatçısıdır.

Martin Scorsese'nin ülkemizde "Köstebek" adıyla gösterime giren "Departed" isimli Akademi ödüllü filminin soundtrack'inde solist olarak rol aldı. Kasım 2009'da Beyaz Saray'da Başkan Obama ve eşi için konser verdi. People, Elle, The Wall Street Journal, New York Times gibi 45'ten fazla dergiye kapak oldu. Hakkında Susan Dangel tarafından hazırlanmış belgeseli Amerika’da 200 civarındaki yerel televizyonda 2014 yılında gösterildi. Ödül almış pek çok albümü bulunmaktadır. Çeşitli orkestralarla tur planları bulunmaktadır.

Kağan Korad
Kağan Korad, gitar öğrenimine Fatih Yazıcı ve ardından Ahmet Kanneci ile başladı. Korad, lisans seviyesinde Polonyalı gitarist Ireneusz Strachocki ile çalıştı. Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Klasik Gitar bölümünün lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik (doktora) programlarından yüksek onur dereceleriyle mezun oldu.

Bilkent Gitar Üçlüsü (1987-1999), Terci-Korad Gitar İkilisi (2000-...) üyesi ve solo olarak her bölgede gerçekleştirdiği yurt içi konserlerin yanı sıra Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarında birçok ülkede beş yüze yakın konser verdi. Tüm yurdu kapsayan konserlerinin yanı sıra  Koblenz, Volos, Guitart, Naxos gibi Avrupa'nın en büyük gitar festivallerinde konsertist, hoca ve jüri üyesi olarak yer aldı. Bugüne kadar Avrupa ve Türkiye'nin birçok önemli salonunda ve çeşitli orkestralarla verdiği bir çok konserde, üyesi olduğu Bilkent Gitar Üçlüsü ve Terci-Korad Duo'ya ithaf edildi ve içinde beş gitar konçertosu da yer alan çok sayıda eserin dünya ilk seslendirişlerini gerçekleştirdi.

Gitarlı gruplar ve gitar orkestra için yaptığı birçok düzenlemeler de bulunan Korad'ın Bilkent Gitar Üçlüsü'yle (Kalan Müzik-2000), Terci Korad ikilisiyle (A.K Müzik 2008) ve (Guitart Production, Belgrad 2003) kaydettiği CD'leri bulunmaktadır. Ayrıca 2006 senesinden bu yana, her sene Türkiye gitar camiasını bir araya getiren en geniş çaplı bir organizasyon olan Türkiye Gitar Buluşmaları'nın mimarı ve direktörüdür.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi klasik gitar sanat dalı öğretim üyesi ve koordinatörü olan Korad aynı fakültede dekanlık ve müzik bölüm başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Program
A. Borodin - Eine Steppenskizze aus Mittel - Asiyen  (In the Steppes of Central  Asia)
I. Albeniz - Iberia Süiti - Solist: Kağan Korad
J. Rodrigo - Concierto de Aranjuez - Solist: Sharon Isbin

Ara

G. Bizet - L'Arlésienne Suit No. 1 ve  Süit No. 2  
Manuel de Falla - Ritual Fire Dance

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

GitarFestivaliGünleri

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT