Hıdırellez 2015

Tarihler: 03 Mayıs 2015 Pazar ~ 03 Mayıs 2015 Pazar 10:00

Yer: KüçükÇiftlik Park

Ücret: VIP Ayakta - 165.00 TL - 19 Nisan'a kadar Sahne Önü Ayakta - 112.00 TL - 19 Nisan'a kadar Saha İçi Ayakta Tam - 56.50 TL - 19 Nisan'a kadar Saha İçi Ayakta Öğrenci - 39.50 TL - 19 Nisan'a kadar

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kadırgalar Cad. No:4 Maçka Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 231 30 45

Faks: 0212 231 19 74

Web: http://http://www.kucukciftlikpark.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2015 ~ May 3, 2015

Binlerce Yılın Bayramı Hıdırellez, 3 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ta kutlanıyor.

İstanbul; Asya'dan Anadolu'ya, Balkanlar'dan İber Yarımadası'na süren yolculuğu boyunca içine farklı din, coğrafya ve kültürleri alarak günümüze ulaşmış, sağlık, bereket, bolluk, şans, kısmet gibi dileklerin gerçekleşeceği ve uğursuzlukların sona ereceği gün olduğuna inanılan Binlerce Yılın Bayramı'nı Hıdırellez'i kutlamaya hazırlanıyor.

Anadolu'da yaygın olan inanca göre karalarda dolaşan ve bereket getiren bir peygamber olan Hızır ile denizlerin hakimi olan İlyas peygamberlerin buluştuğu gün olarak bilinen ve farklı ritüel ve eğlencelerle coşkulu bir biçimde kutlanan ve aynı günün gecesi tutulan dileklerin gerçekleşeceğine inanılan Hıdırellez; diğer taraftan doğanın canlanması, soğuk kışın geride bırakılarak bahar ya da yaz mevsiminin gelişinin kutlanmasıdır.

Bu evrensel ve tarihi gelenek bu yıl asli tarihi olan 5 Mayıs'tan iki gün önce mayıs ayının ilk pazar günü Maçka KüçükÇiftlik Park'ta Hıdırellez'in tanıtımına yaptığı katkılarla ve çalışmaları ile tanınan değerli sanatçı Suzan Kardeş'in müzik ve sanat danışmanlığı, birbirinden değerli sanatçıların katılımı ile kutlanacak.

Yılın ilk ve en büyük açık hava-bahar festivali Hıdırellez, 2015'te canlı performanslar ve festival alanındaki çalgı-çengi grupları, roman çadırları, geleneksel tatlar, yüzlerce çaputla süslenmiş dilek ağaçları, geleneği tanıtan birçok dekoratif öğe, hatıra köşeleri, piknik alanları, alışveriş alanları, falcılar, çocuklar için oyun parkı, akrobatlar, jonglörler, palyaçolar, cambazlar gün boyu sürecek birçok etkinlik katılımcılara unutulmaz bir etkinlik olacak.

Tüm İstanbul'u, Türkiye'nin önderliğinde, 12 devletin desteği ile UNESCO tarafından "insanlığın somut olmayan kültür mirası listesine" alınan bu gelenek yaşamaya ve yaşatılmaya devam ediliyor.

- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.
- 0-6 yaş ücretsizdir. 6 yaş üstü bilete tabidir.
- Etkinlik her türlü hava koşulunda gerçekleşecektir.
- Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.
- Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT