I Musici Di Roma - Halit Turgay

Tarihler: 08 Aralık 2014 Pazartesi ~ 08 Aralık 2014 Pazartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 8, 2014 ~ Ara 8, 2014

En eski oda müziği topluluklarından I Musici Di Roma ile flütist Halit Turgay, 8 Aralık'ta CRR Konser Salonu'nda aynı sahneyi paylaşıyor.

I Musici'nin hikayesi olağanüstü ve tekrar edilemez. 1951'de kurulan I Musici, halen aktif en eski oda müziği topluluğudur. 18. yüzyıl İtalyan müziğini ve Vivaldi'nin Dört Mevsimleri'ni dünyaya tanıttı. Vivaldi'nin şahaseri Dört Mevsimler’in ilk kez kaydını gerçekleştirdi ve çeşitli baskılarla 25 milyondan fazla kopya satarak, bu eseri dünya müzik repertuvarının en ünlü parçalarından biri haline getirdi. 70'lerde ilk klasik müzik filmini çevirdi, Philips için ilk klasik müzik CD'sini yayımladı, 18. yüzyıldan günümüze uzanan repertuvarları ve Nino Rota, Ennio Porrino, Valentino Bucchi, Louis Bacalov, R. Sakamoto, Ennio Morricone ve başka birçok bestecinin onlara ithaf edilmiş önemli eserleriyle Roma'yı ve İtalyan müziğini dünyaya duyurdu.

Günümüzde I Musici, önemli uluslararası festivallere düzenli konuk olmakta ve dünyanın prestijli sahnelerinde ve konser salonlarında yoğun bir konser programı sürdürmektedir.

I Musici uzun yıllar sadece Philips için kayıt gerçekleştirdi. 18., 19. ve 20. yüzyıllardan gerçek bir beste madeni olan CD'leri, uzman jüriler tarafından defalarca ödüllere layık bulundu. Bu ödüllerden bazıları "The Grand Prix de l'Academie Charles Cros", "Grand Prix International du Disque", "The Edison Award", "Deutsche Schallplattenpreis" ve "The Grand Prix des Discophiles" ödülleridir. Vivaldi’nin Dört Mevsimler kayıtlarıyla "Pırlantalı Platin Plak" ödülünü almışlardır. Yakın zamanda Sony Classics ve Fone için kayıt yaptılar, Dört Mevsimlerin yeni yedinci baskısını kaydettikleri Sony-Epic Japonya ile dikkate değer bir ortak çalışma başlattılar.

I Musici 2011/2012 Konser Sezonu'nda, kuruluşlarının ve ilk kez sahne alışlarının 60. yıldönümünü kutladılar. Bu önemli olayı vurgulamak için bu iki yılda dünyanın dört köşesinde sevenleriyle buluşmalarını sağlayan bir dünya turnesine başladılar. 30 Mart 2012'de ilk konserlerinin yıldönümünü kutladıkları İtalya'dan  Avustralya'ya, Yeni Zelanda'dan Japonya'ya, Almanya’dan Çin’e, Kore’den Amerika Birleşik Devletleri’ne, İspanya’dan Rusya’ya ve daha birçok yerde ve önemli konser salonlarında sevenleri I Musici'yi sahnede görme zevkine erişti.

Kemanlar:
Antonio Anselmi, N. Amati – 1676 Cremona 
Marco Serino, N. Amati –1661 Cremona
Ettore Pellegrino, G. Cappa – 1675 Saluzzo
Pasquale Pellegrino, V. Postiglione - 1880 Napoli 
Francesca Vicari, T. Balestrieri – 1750 Mantova 
Gianluca Apostoli, G. Pressenda – 1821 Torino 

Viyolalar:
Massimo Paris, P. Guarneri -1697 Mantua 
Silvio Di Rocco, Blaurock - G. Da Salò - 1600 Brescia 

Çellolar:
Vito Paternoster, L. Carcassi – 1780 Firenze 
Pietro Bosna, L. Storioni – 1791 Cremona (courtesy of M° P. Lacchio) 

Çembalo:
Francesco Buccarella, F. Bettenhausen – copia Rukers 1993 Haarlem 

Halit Turgay - Flütist
Dünyanın en ünlü flütçülerinden William Bennett tarafından “çok önemli ve doğal bir müzisyen” olarak tanımlanan Halit Turgay, flüt eğitimine 1978 yılında, İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda Kamil Şekerkaran ile başladı. 1990 yılında İskoçya'nın Aberdeen kentinde düzenlenen "Uluslararası Genç Müzisyenler Festivalinde" katıldı ve festival kapsamında düzenlenen yarışmada birincilik  "The Skene" ödülünü kazandı.

Aynı yıl Londra Kraliyet Müzik Akademisi'ne sınavsız kabul edilen Turgay, eğitimine İngiliz Kültür Heyeti'nin verdiği burs ile William Bennett'in öğrencisi olarak devam etti. Aynı zamanda Charles Dagnino, Peter Lloyd, Alan Lockwood ve Keight Bragg’un ustalık kurslarına katıldı.

Lisans eğitimini Japon flütçü Sadako Özistek ile 1987 yılında, yüksek lisans eğitimini 1993 yılında ve doktora programını 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamladı.

Birçok eserin Türkiye'de ilk seslendirilişini yapan Turgay; başta Hüseyin Sermet, William Bennett, Jonathan Leathwood, Diane Bish, Ashan Pilai, Yaprak Sandalcı, Şirin Pancaroğlu vb. gibi usta müzisyenlere konserler çalmanın dışında bir eğitmen olarak yetiştirdiği öğrencilerle pek çok ulusal ve uluslararası yarışmada başarılar kazandı.

2011’de Fransa’nın Toulouse kentinde Genç Virtüozlar Festivali'nin açılış konserini çaldı. 2012 Nisan ayında Uluslararası Mersin Klasik Müzik Festivali'nin açılış konserini Artemis Oda Orkestrası ile gerçekleştirdi. Londra'nın en prestijli konser salonlarından birisi olan Saint Martin in the Fields'da çalmanın yanı sıra, Nice, Cannes, Budapeşte, Sofya, Münih, Brugge, Londra vb. gibi önemli yerlerde yorumcu olarak büyük beğeni topladı.

Son 2 yıldır kendi müziğini üreten, flüte farklı bir boyut, anlayış, tını kazandıran Turgay, bu arayışlar ışığında "Türk Çayı Caz Süiti" ve "Benim Adım İstanbul" adlı iki albümüm yapmanın yanı sıra, 2013 Ağustos ayında "Uluslararası Turgut Reis D-Marin" klasik müzik festivalinde Cevat Şakir Kabaagaçlı'ya ithaf ettiği "Halikarnas" isimli triosunun ilk seslendirilişini gerçekleştirdi.

2014 Haziran ayında "London Octave Chamber Orchestra" ile Uluslararası İstanbul Müzik Festivali kapsamında Süreyya Operası'nda bir konser verdi. Konserde "Barok" ve "Oryantal" adlı eserinin ilk seslendirilişi yaptı. Bir besteci olarak 2014 Mayıs ayında "Uluslararası Mersin Müzik Festivali" kapsamında düzenlenen ulusal bestecilik yarışmasında "Üç Güzeller" mozaiği için bestelediği üçlü ile ikincilik ödülü aldı.

Halen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda flüt ve oda müziği dersleri vermektedir.

Program

G.Ph.Telemann
Si bemol Majör “Divertimento”, Yaylılar ve Sürekli Bas için
Allegro assai
2. Vivace
3. Veloce
4. Con giubilo
5. Arlechinoso

C.Ph.E.Bach (Doğumunun 300. Yıldönümü)
Yaylılar için Senfoni, Mi  bemol Majör, H 664 Wq. 183/2
Allegro di molto
Larghetto
Allegretto

C.Ph.E.Bach
Flüt Konçertosu, Re minör Wq 22, H 426
Allegro
Un poco andante
Allegro di molto

Ara 

J.S.Bach
Brandenburg Konçertosu, Re Majör No 5, BWV 1050
Flüt, Keman, Klavsen ve Yaylılar için
Allegro
Affettuoso
Allegro

Solistler:
Halit Turgay, flüt
Antonio Anselmi, keman
Francesco Buccarella, klavsen

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT