İstanbul Müziği Makam Günleri

Tarihler: 25 Mayıs 2015 Pazartesi ~ 25 Mayıs 2015 Pazartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 53.50 TL 2. Kategori - 38.50 TL 3. Kategori - 28.50 TL 60 yaş üstü bileti - 13.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2015 ~ May 25, 2015

İnci Çayırlı solistliğindeki CRR Türk Müziği Topluluğu'nun "İstanbul Müziği Makam Günleri" konseri, 25 Mayıs'ta CRR Konser Salonu'nda gerçekleşiyor.

Solist: İnci Çayırlı

Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu'nun festivalin ilk günü için hazırladığı konserinin başlığı "III. Selim'in Makam Dünyası"...

III. Selim, Osmanlı İmparatorluğu'nun 28. padişahıdır. Sanata, özellikle Türk müziğine, karşı büyük bir ilgisi vardır. Abdülbâki Nasır Dede, Vardakosta Seyit Ahmet Ağa, Küçük Mehmet Ağa, Numan Ağa, Hamparsum, Şakir Ağa, Abdülhalim Ağa, Emin Ağa, Kömürcüzade Hafız, Sadullah Ağa, Tanburi İzak gibi müzik tarihimizin en başta gelen isimleri onun döneminin bestekarlarıdır.

Kendisi Tanburi İzak'tan tanbur çalmayı öğrenmiştir ve aynı zamanda neyzendir. Türk müziği tarihi içinde başlı başına bir ekol olarak kabul edilen III. Selim devrinin en önde gelen iki ismi ise hiç şüphesiz ki Hammamizâde İsmail Dede Efendi ve Şeyh Galib'dir.

III.Selim, Şeyh Galib'in yakın arkadaşıdır, Galata Mevlevihanesi'nde sohbetler yapmışlardır; hatta onun zamanında Galata Mevlevihanesi büyük bir tamir görmüştür. Hammamizâde İsmail Dede'de ilk defa saraya III.Selim'in zamanında girmiştir.

Nevabuselik, Arazbarbuselik, Nevakürdî, Suzidilara, Pesendide, Şevkefza, Hicazeyn, Hüseynîzemzeme, Rast-ı Cedid makamlarını terkip eden III. Selim, çeşitli makamlardan birçok değişik formda ve usülde eserler bestelemiştir.

III. Selim şiirlerinde İlhâmi mahlasını kullanmış, bu şiirleri bir divanda toplamış ve bazı eserlerini kendi şiirlerinden bestelemiştir.

Cemal Reşit Rey Türk Müziği Topluluğu bu konserinde büyük çoğunluğu III.Selim'in olan eserleri seslendirecek olup konsere solist olarak günümüzün önemli icracılarından hoca, ses sanatçısı, koro şefi İnci Çayırlı katılacaktır.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT