Jokleba

Tarihler: 06 Kasım 2014 Perşembe ~ 06 Kasım 2014 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2014 ~ Kas 6, 2014
Jokleba

İskandinav sahnesinin en heyecan verici ve şaşırtıcı gruplarından Jokleba, çevreye duyarlılığı vurguladıkları Jøkotour turnesi kapsamında 6 Kasım'da Akbank Sanat'ta sahnede...

“Çok az sayıda serbest doğaçlama grubunun müziği Jokleba’nınki kadar odaklıdır. Soyut izlenimcilikten funka, hatta gospel baladlarına benzersiz bir şekilde uzansa da...”
John Kelman (all.about.jazz)

1990’da kurulan Jøkleba, doğaçlama tekniklerini bestelenmiş müzikle birleştirerek tam anlamıyla özgür bir müzik yarattı. Böylelikle, ritmikten aritmiğe, soyuttan somuta, müzikleri farklı boyutlara yönelebildi. 1991’de Odin Records için “On and On”, 1993’te Norsk Plateproduksjon için “Jokleba!”, 1995’te Curling Legs için “Jokleba! Live!” albümlerini kaydetti. Jokleba 2005’te kariyerine ara verdi,  2011 Baharı’nda Vossajazz’da tekrar bir araya geldi ve “Jøkleba/Nu Jøk ?” başlıklı double CD’lerini piyasaya sürdü.

Per Jørgensen, farklı yetenekleriyle, her performansında seyircileri büyüleyen bir müzik büyücüsü, çok değerli bir müzisyen. İskandinavyalı müzisyenler Pierre Dorge, Marilyn Mazur, Anders Jormin’la olduğu kadar, Michael Mantler ve Jack Bruce’la da ortak çalışmalar yaptı.

Audun Kleive, kısa sürede İskandinavya’nın en iyi davulcuları arasında yerini aldı ve Terje Rypdals Chasers, Oslo 13, Marilyn Mazurs Future Song, Charles Lloyd Group gibi grupların soundlarına önemli katkıda bulundu.

Jon Balke, 70'ler, 80'lerden bu yana pek çok Norveçli ve diğer İskandinav grupta yer almış bir besteci, piyanist ve grup lideri.

ECM Records için “Nonsentration” ,”Further” ve “Kyanos” kayıtlarını yapan sanatçı, 1993 yılından beri Avrupa, Amerika ve Japonya’daki pek çok festivale katılmış olan ve 8 müzisyenden oluşan Magnetic North Orchestra’nın da lideridir.  ECM için “Statements” and “Say and Play” albümlerini yapmış olan Batagraf isimli perküsyon topluluğunun da lideri olan Balke, 2007’de, Arap Dünyası’ndan müzisyenlerle, Avrupalı barok müzik müzisyenlerini bir araya getirdiği “Siwan” isimli topluluğu kurdu.

Jøkleba bu konseri Jøkotour başlıklı turne kapsamında veriyor. Jøkotour çevreye duyarlı Norveçli sanatçıların ve şehircilik uzmanlarının işbirliğinden doğmuş bir projedir. Profesyonel müzisyenler sürekli seyahat etmelerine ragmen, karbon emisyonu ve sürdürülebilirlik konuları gündemlerinin ana maddelerini oluşturmaz. Oslo'dan Istanbul'a yapılan bir uçak yolculuğunu karbon emisyonu açısından aynı iki şehir arasında yapılan bir tren yolculuğu ile karşılaştırırsak, verilen her konser için atmosferde yaratılan karbon izlerinin vicdanları rahatsız edecek boyutlarda olduğunu fark edebiliriz. Jøkleba grubu, kurulduğu ilk günden beri müzikal arayışını dinamik kavramlarla birleştirmeye çalışmaktadır. Bu turne ile de sürdürülebilir mimari ve şehircilik konularındaki vizyonlarını müzikseverlerle paylaşacaklar.

Jøkotour, ses, alan ve çevreci düşünceyi sentezlemek amacıyla Jøkleba tarafından bir konser konsepti olarak geliştirildi. Grup, çevreci mimari tasarımların görselleri ile müzikal dünyalarını performans sırasında birleştirmektedirler.

Turne Norveç'in kutuplara yakın kenti Bodø'den başlayıp İstanbul'a kadar uzanacak, oradan Fransa üzerinden İngiltere'ye gidilecek ve topluluk oradan gemi ile ülkeleri Norveç'e dönecek.

Turnenin tüm ulaşımı ya hiç CO2 tüketmeyen veya çok düşük miktarda tüketen taşıtlarla yapılacak. Elektrikli tren veya elektrikli başka bir taşıtla ulaşılamayan şehirler turne programına alınmayacak.

Konserlerin olduğu mekanlarda sürdürülebilirlik konusunda konferanslar ve atölye çalışmaları da yapılabilecek.

Jøkleba, karbondioksit tüketmeden yaşamak, çalışmak, seyahat etmek ve tüm bunların müziklerine olan doğrudan etkisini deneyimlemeyi arzu etmektedir.

Per Jørgensen:
Trompet, vokal, perküsyon, flüt
Audun Kleive: Perküsyon
John Balke: Piyano, tuşlu çalgılar, perküsyon

 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT