Kurtalan Ekspres - Yaşar Kurt

Tarihler: 06 Kasım 2015 Cuma ~ 06 Kasım 2015 Cuma 22:00

Yer: Dorock Stage

Ücret: Ayakta - 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Neşet Ömer Sokak, Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 6, 2015 ~ Kas 6, 2015

Rock müziğin sevilen isimlerinden Yaşar Kurt ile duayen müzik grubu Kurtalan Ekspres, Dorock Stage sahnesini paylaşacaklar.

Kurtalan Ekspres

Barış Manço'nun 1972 yılında kurduğu ve vefatına kadar birlikte çalıştığı grup ismini; Haydarpaşa - Kurtalan hattında çalışan Kurtalan Ekspresi'nden aldı.

Kurtalan Ekspres 1972'den bu yana çeşitli kişilerle çalıştı. Başlangıçta Murat Ses, Celal Güven, Caner Bora ile başlayan grup 1976'dan itibaren Kılıç Danışman ve Ahmet Güvenç'in katılımıyla devam etti. 1978'den itibaren Ömür Gidel ve Bahadır Akkuzu'nun katılımıyla şekillendi. Yıllarca Barış Manço'nun orkestralığını yürütmüş olan bu grup, Barış Manço'nun vefat etmesi üzerine Cem Karaca'yla çalışmaya başladı.

Barış Manço vefat etmeden önceki dönemde çıkan kaset yapma fikri Barış Manço'nun vefatı nedeniyle ertelendi. En sonunda 2003 yılında "3552" adıyla kaset piyasaya sürüldü ancak albüm arzulanan ilgiyi görmedi. 2011 yılında ise Barış Manço, Cem Karaca ve Bahadır Akkuzu'yu anma adına Kurtalan Expres'in çaldığı ve başka başka şarkıcıların ve sanatçıların vokal yaptığı Göğe Selam adlı albüm çıktı. 

Yaşar Kurt
1990 yılında Eskişehir Açıköğretim Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne giren ancak mezun olamadan ayrılan Yaşar Kurt, bir kaza eseri giremediği konservatuvar sınavları ardından müzik alanında kendi kendini yetiştirmeye çalıştı.

Oyuncu arkadaşlarının çağırması üzerine Almanya'nın Wuppertal kentine giden ve orada ilk kez gördüğü bir müzik kayıt stüdyosunda ödünç aldığı gitarla yalnızca üç saatte şarkılarını kaydeden Yaşar Kurt, 1993'te şarkılarının Türkiye’de de popüler olmasının ardından çalışmalarına burada devam etme kararı aldı.

Yıllarca Türkiye'nin dört bir yanında konserlerine devam eden sanatçı, 2007’de Yash-Ar grubunu kurdu ve çalışmalarını sürdürüyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT