Manuel Barrueco

Tarihler: 09 Mart 2015 Pazartesi ~ 09 Mart 2015 Pazartesi 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 93.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 53.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2015 ~ Mar 9, 2015

Albüm ve düzenlemeleriyle olağanüstü bir müziksel başarı elde eden dünyaca ünlü klasik gitar virtüözü Manuel Barrueco, 9 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda harika bir performansa imza atmaya hazırlanıyor.

Günümüz gitar dünyasının uluslararası tanınırlığa sahip önde gelen isimlerinden biri olan Manuel Barrueco, daima usta bir çalgıcı, çekici bir tona ve özgün lirik yeteneğine sahip yalın bir müzisyen olarak anılmaktadır. Kariyeri boyunca gitarını dünyanın en önemli müzik merkezlerine götürmeye adayan Barrueco, 30 yıllık konser geçmişinde Amerika'da New World Senfoni, Seatte Senfoni, Los Angeles Filarmoni, Boston Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler gerçekleştirmiştir.

Avrupa sahnelerinin en önemlilerinden biri olan Londra'da Royal Albert Hall, Viyana'da Musikverein, Hollanda'da Concertgebouw, Almanya'da Philharmonie, Madrid'de Teatro Real gibi sahnelerde; Uzakdoğu'da Kore, Tayvan, Singapur, Çin ve Hong Kong'da; Latin Amerika'da ise Meksika, Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika'da ulaşılması güç sayıda konserler vermiştir. Ayrıca konuk solist olarak davet edilidiği uluslararası orkestralar arasında Rusya Devlet Senfoni, Helsinki Filarmoni, Royal Filarmoni, New Japan Filarmoni gibi önemli orkestralar vardır.

2013-2014 sezonunda Amerika, Almanya, İspanya ve Hollanda'da solo resitaller veren Barrueco; aynı sezon içerisinde özel bir projede Beijing Guitar Duo ile konser verirken Casals Quartet ile de Amerika’da başarılı performanslar gerçekleştirmiştir.

EMI etiketi ile çıkardığı albümleri arasında en önemlisi ise Placido Domingo şefliğinde Philharmonia Orchestra ile Joaquin Rodrigo'nun eserlerinin çalındığı Concierto de Aranjuez'dir. Bu kayıt Classic CD Magazine tarafından "En İyi Kayıt" olarak nitelendirilirken San Francisco Chronicle "olağanüstü bir müzikal başarı" başlığını atmıştır.

Nylon & Steel, Al Di Meola, Steve Morse (Deep Purple) ve Andy Summers (The Police) gibi ünlü isimlerle yaptığı çalışmalar Barrueco'nun yaratıcılığını ve çok yönlülüğünü göstermiştir. Victor Pablo Perez şefliğinde, Orquesta Sinfónica de Galicia ile seslendirdiği Concierto Barrocco Latin Grammy'de "En İyi Klasik Kayıt" ödülüne aday gösterilmiştir. Bu CD'de Barrueco, yeni gitar repertuvarlarının yanı sıra, Vivaldi'nin iki gitar konçertosuna da yer vermiştir. Diğer kayıtlarında ise İspanyol ve Latin Amerika repertuvarları, Bach ve Mozart eserleri, Keith Jarrett ve Chick Corea ile ortak çalışmaları bulunmaktadır. Soprano Barbara Hendricks ve flütist Emmanuel Pahud ile bir Strauss albümünde buluşan Barrueco, Londra Senfoni Orkestrası ile Lennon & McCartney çalmıştır.

2007 yılında Piazzolla eserlerinden oluşan kayıdı ile "En İyi Enstrümantal Solo Performans" dalında Grammy’e aday olan Barrueco, 2010 yılında ise Tarrega kaydı ile Latin Grammy ödüllerinde "En İyi Klasik Albüm" dalında aday gösterilmiştir.

Manuel Barrueco, 8 yaşında gitar çalmaya başlamış ve Küba, Estaban Salas Konservatuvarı'na girmiştir. 1967 yılında ailesiyle, politik nedenlerden dolayı Amerika’dan göç etmiştir. Daha sonra Peabody Konservatuvarı'nda eğitimini tamamlayan Barreco, şu an mezun olduğu bu konservatuvar da dünyanın her bir köşesinden gelen genç gitaristlerle müzik sevgisini paylaşmaktadır.

Program:
S. L. Weiss (1686-1750) Düzenleme: M.Barrueco 
Suite VII in D minor , Allemande Courante Sarabande Gigue 

J.S Bach (1685–1750) Düzenleme: M. Barrueco
Chaccone, Partita No.2 , Re minor, BWV 1004 

F. Sor (1778–1839)
Mozart'ın teması üzerine çeşitlemeler , Op.9 

F. Moreno Toroba (1891–1982)
Suit Castellana, Fandanguillo, Arada, Danza

J.Turina (1882–1949)
Fandanguillo, Op.36
Soleares, Op. 69
Rafaga, Op. 53

I.Albeniz (1860–1909) Düzenleme : M. Barrueco 
Mallorca, Op.202
İspanyol Süiti'nden "Catuluna", Op. 47
İspanyol Süiti'nden "Sevilla" Op. 47

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT