Melihat Gülses - Ghada Shbeir

Tarihler: 05 Mart 2015 Perşembe ~ 05 Mart 2015 Perşembe 21:00

Yer: Türker İnanoğlu Show Center

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL 2. Kategori - 100.00 TL 3. Kategori - 80.00 TL 4. Kategori - 60.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Büyükdere Cad. Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü Yanı) Maslak Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 286 66 86

Faks: 0212 286 66 79

Web: http://http://www.timshowcenter.com

E Posta: info@timshowcenter.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2015 ~ Mar 5, 2015

Türk ve arap müziklerinin iki dev ismi Melihat Gülses ve Ghada Shbeir "Şark Bülbülleri" konseri için 05 Mart’ta TİM Show Center’da buluşuyor…

Türk müziğinin en önemli seslerinden Melihat Gülses ve Arap dünyasının yıldızı Ghada Shbeir, 05 Mart 2015’te TİM Show Center’da muhteşem bir düet performansa imza atacaklar.

Sadece TİM Show Center’da sergilenecek olan “Şark Bülbülleri” isimli bu tek gecelik özel konseri kaçırmayın…

Şark Bülbülleri

Şef Necip Gülses'in özel olarak oluşturduğu 25 kişilik orkestra ve koro eşliğinde sahne alacak olan iki dev sanatçı, kendi özel repertuarlarının dışında, bilhassa 1950-1980’li yılların arasında Arap dünyasında ve ülkemizde çok ünlenmiş olan Sadettin Kaynak'ın "Kalplerden Dudaklara", Baki Çallıoğlu'nun "Aşka gönül vermem", Selami Şahin'in "Özledim", Assi ve Mansour Rahbani kardeşlerin "Al bint chalabiya - Böyle gelmiş böyle geçer", "Kaddukel meyyes - Ada sahillerinde bekliyorum", “İskenderiye-Üsküdar'a gideriken" gibi, Arap ve Türk bestecilerin eserlerini birlikte seslendirerek, izleyenlerine farklı ve renkli bir gece yaşatacaklar.

Melihat Gülses

1958 yılında Konya Akşehir’de doğdu. 1976’da girdiği İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nü 1984’te tamamladı. 1981’de TRT sınavını kazanarak İstanbul Radyosu’nda göreve başladı. 1994 yılında ABD’de basılan “Tatyos Efendi” CD’sinde bestecinin eserlerini okudu. 1995 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosu Tango Orkestrası ile tangolar seslendirmeye başladı. 1997 yılında İstanbul Hanımları Topluluğu’nun Paris’te basılan “Chant du Harem” isimli CD’sinde solist olarak yer aldı. 1996 yılında Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde “İstanbul Türküleri - Rembetiko” isimli konserde Rumca ve Türkçe olarak türkülerimizi seslendirdi. 1997’de yine aynı festival çerçevesinde Aya İrini’de “Viyana’dan İstanbul’a Şarkılar” isimli konserde Fransız soprano Catherine Dubosc ile birlikte Şevki Bey ve Schubert’in eserlerini seslendirdi. 1998 Yılında Mavi Nota Müzik Dergisi’nin “Geleneksel Müzikler Teşvik Ödülü”nü aldı.

1999 yılında “Geçmişten Günümüze Fanteziler” ve 27.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde “Klasikten Fanteziye”, 2001 yılında ise “Kökten Geleceğe” isimli üç ayrı solo konserini Şef İhsan Özer yönetiminde, özel bir Türk müziği orkestrası eşliğinde verdi. 2000 yılında CRR Konser Salonu’nda verdiği İstanbul’dan Atina’ya Türküler” isimli solo konserin aynı ismi taşıyan CD-kaseti de bulunmaktadır. Yine 2000 yılında Yunan sanatçı Kiryakos Kalaycidis ve En Chordais Topluluğu ile birlikte “Zaharya” isimli solo konserini Atina’da verdi. Aynı isimli CD’si Yunanistan’da basıldı. “Narçiçeğim” isimli CD ve kaseti 2001 yılında Türk Musikisi Vakfı tarafından çıkarıldı. 2002 yılında İncesaz Topluluğu ile birlikte “Eylül Şarkılarıisimli bir CD çıkardı. 2003 yılında, Türk müziğine katkılarından dolayı, MÜZDAK (İstanbul Türk Müziği Dernek Vakıfları Dayanışma Konseyi) tarafından verilen “10.Yıl Kültür ve Sanat Ödülleri’nden birine lâyık görüldü. 2004 yılında Yunanistan’ın Selanik şehrinde bir solo konser ve Selanik Konservatuvarı’nda Masterclass dersi verdi. 2006 yılında İstanbul Ticaret Odası için “Musikişinas Tüccarlar” CD’si, 2007 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları’nın 50.kuruluş yılı münasebetiyle “Geçmişten Günümüze Türk Müziği - Miras” isimli 5 CD’lik bir label Akustik Yapım tarafından basıldı. 2007 yılında “Beyaz Köpükler” isimli CD’si piyasaya çıktı. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi tarafından verilen “Sanata Saygıödülünü aldı. 2008 yılında THY’nin kuruluşunun 75.yılı kapsamında “75.Yıl Anısına 75 Büyük Usta” isimli projede “Neoklasik Dönem Bestecileri” CD’sini seslendirdi. 2010 yılında İstanbul Ticaret Odası tarafından "Musikişinas Tüccarlar- 2" isimli CD’si basıldı. 2010 yılında TRT Müzik tarafından verilen ve halkoylarıyla belirlenen "Yılın Türk Müziği Kadın Sanatçısı" ödülüne layık görüldü. 2011 yılında Rumeli türkülerinden oluşan "Tuna'ya Hasret" isimli CD’si basıldı. Ayrıca pek çok yurt içi ve yurt dışı konserlerine solist veya çeşitli topluluklarla katıldı. Halen müzik yaşamına TRT İstanbul Radyosu’nda devam etmekte olan sanatçı, İstanbul Radyosu tanbur sanatçısı Necip Gülses ile evli olup iki çocuk annesidir

Ghada Shbeir

Geleneksel Orta Doğu halk şarkıları ve Arap-Endülüs şarkıları ile Süryani ve Kadim Maruni ilahilerinin uzmanı ve profesyonel icracısıdır. Ghada Shbeir'in geleneksel halk şarkılarından dini ilahilere profesyonelce geçme konusunda ince bir yeteneği vardır. Sıklıkla en iyi Orta Doğu şarkıcılarının bazılarıyla mukayese edilir.

Lübnan'da doğan Ghada Shbeir liseden sonra Lübnan St. Esprit-Klasik (USEK) Üniversitesi’ne devam etti. Üniversite korosundaki başarısının basına yansımasıyla büyük yankı uyandırdı. Geleneksel Arap müziği icrası konusunda yetkinleşmesinin ardından aynı üniversitenin Müzikoloji Bölümü’nde Yüksek Lisans yaptı. USEK'te geleneksel Arap Müziği icrası teknikleri, Lübnan Üniversitesi’nde Al Muwashshah icrası teknikleri ve Lübnan Ulusal Konservatuarı’nda Süryani dini ilahileri alanlarında özel yeteneği sayesinde profesörlük görevini yürütmektedir. 2010 yılında İngiltere BBC Radyosu tarafından etnik müzikler dalında “En İyi Etnik Müzik Okuyucusu Ödülü”ne layık görüldü. Lübnan ve dünyanın başka yerlerinde (Paris, Londra, Kanada, Estonya, Slovakya, Yunanistan, Mısır, Umman, Abu Dabi, İspanya vs.) konferanslar verdi, performanslar sergiledi. Ayrıca Enchordais topluluğuyla birçok konsere solist olarak katıldı. 2011 yılında İstanbul'da Melihat Gülses ile birlikte "Şark Bülbülleri" isimli konsere solist olarak katıldı.

- Tüm yaş grubu çocuklar bilete tabidir. 
- Garanti Bonus Kart sahiplerine % 15 indirim uygulanmaktadır. Bu indirim sadece Ana Gişe ve Perakende Satış Noktaları'nda geçerlidir.
- Organizasyon firmasının programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT