Night in Calisia

Tarihler: 28 Ekim 2014 Salı ~ 28 Ekim 2014 Salı 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 143.50 TL 2. Kategori - 123.50 TL 3. Kategori - 103.50 TL 4. Kategori - 83.50 TL 5. Kategori - 73.50 TL 6. Kategori - 63.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2014 ~ Eki 28, 2014

Polonya’nın en eski şehri Kalisz’in1850. yılı kutlamaları için hazırlanan ve “En İyi Caz Topluluğu Albümü” Grammy ödülünü kazanan “Night in Calisia” projesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.

2014 Grammy ödüllerinde “En İyi Caz Topluluğu Albümü” ödülünü kazananan “Night in Calisia”, Polonya’nın en eski şehri Kalisz’in 1850. yılı kutlamalarına ithafen Amerikalı ünlü trompetçi Randy Brecker, Polonyalı caz piyanisti ve besteci Wlodek Pawlik, Kalisz Filarmoni Orkestrası ve şef Adam Klocek yönetiminde ilk kez Türkiye’de...

Kalisz şehrinin 1850. yılı kutlamaları için hazırlanan “Night in Calisia” projesi, Kalisz Filarmoni Orkestrasının direktörü Adam Klocek’in Wlodek Pawlik’ten bir kompozisyon yazmasını istemesiyle başladı. Daha sonra Randy Brecker, Wlodek Pawlik Trio ve Adam Klocek şefliğinde Kalisz Filarmoni Orkestrası bir araya geldi. Albüm altı parçalık caz süitinden oluşmaktadır. Albümün ilk parçası, caz müzik tarihinin efsane ismi Dizzy Gillespie’in “A Night In Tunisia”dan esinlenilen albüme de isimini veren Night in Calisia’dır. Eser, ilk kez 19 Haziran 2010 tarihinde Kalisz’te seslendirildi.

Albüm, 2012 yılında Polonya gazetesi Rzeczpospolita tarafından “Yılın Caz Albümü”, 2013’te Grand Prix Jazz Melomani tarafından  “Yılın Albümü” seçilmiş, son olarak da 2014 yılında “En İyi Caz Topluluğu Albümü” dalında Grammy ödülü kazanmıştır. Bu ödül Randy Brecker’ın 6. ödülü olurken, Wlodek Pawlik’i de bu ödülü kazanan ilk Polonyalı caz müzisyeni yaptı.

Ünlü Amerikalı trompetçi Randy Brecker'ın yaratıcılığı caz, R&B ve blues başta olmak üzere birçok farklı müzik tarzını şekillendirdi. Trompeti ve Flügelhorn'u ile yüzlerce albüme ses veren usta müzisyen Bruce Springsteen'den Frank Sinatra'ya, Davis Sanborn'dan Jaco Pastorius ve Frank Zappa'ya kadar onlarca müzisyenle aynı sahneyi ve stüdyoyu paylaştı.

The Brecker Brothers ve Randy Brecker  1975 / 1981 arası kaydettikleri altı albüm ile yedi kez Grammy'e aday oldular. 1982'de solo kariyerine devam eden Randy Brecker, ilerleyen yıllarda Jaco Pastorius ile albüm kayıtları ve turneler gerçekleştirdi. 1992 yılına gelindiğinde ise kardeşi Micheal Brecker ile yeniden bir araya gelerek 1994 kışında çıkardıkları Out of the Loop albümü ile iki Grammy birden kazandı. 1998 yılında Billy Cobham'ın İngiltere turnesine konuk olarak katılan Brecker aynı yıl sahnedeyken solist olarak "En İyi Çağdaş Caz Performası" dalında ilk Grammy ödülünü kazandığını öğrendi. Dünyanın dört bir yanından usta müzisyenlerle gerçekleştirdiği albüm ve sahne çalışmalarının yanı sıra atölye çalışmaları ve seminerlerde genç müzisyenlerle buluşan sanatçı, bugün dünyanın en fazla konser veren caz müzisyenlerinden biri olmayı sürdürmektedir.

Randy Brecker, “Night in Calisia” albümüyle 2014 yılında 6. Grammy ödülü olan “Best Large Jazz Ensemble Album” Grammy Ödülü’nü kazandı.

Grammy ödüllü piyanist ve besteci Wlodek Pawlik, Frederic Chopin Müzik Akademisi’nde klasik piyano, Hochschule für  Music’te ise caz kompozisyonu ve teorisi eğitimleri aldı. Bugüne kadar 24 albüme imza atan  Pawlik ayrıca North Sea Jazz ve European Union Jazz gibi önemli festivallerde önemli performanslara imza attı. Sanatçı, senfonik müzik, tiyatro ve film müzikleri alanlarındaki yaptığı besteler ve düzenlemeler ile birçok ödüle layık görüldü. Wlodek Pawlik ayrıca 1988, 1996 ve 2001 yıllarında Akwarium Jazz Club ve Jazzi Magazine tarafından “Yılın Polonyalı Caz Müzisyeni” seçilerek 2008 yılında  Randy Brecker eşliğinde ve Polonya Radyosu prodüktörlüğünde “Tykocin Jazz Suites” albümünü çıkarttı. Albüm Polonyalı ve Amerikalı caz eleştirmenleri tarafından olumlu eleştiriler alırken, listelerde üst sıralara yerleşti. 2009 yılında Jazz Station yorumcuları tarafından “Yılın Bestecisi” seçilirken, Fryderky 2009’da “En İyi Caz Albümü” ve “En İyi Polonyalı Besteci” kategorilerinde aday gösterildi. Aynı yıl solo piyano doğaçlamalarından oluşan “Grand Piano” albümü çıkarttı. 2012 yılında Randy Brecker ile Night in Calisia projesiyle tekrar bir arayan gelen Pawlik, kariyerinin en önemli başarısı olan Grammy ödülü kazanarak, ülkesinde de bu ödülü kazanan ilk isim olmuştur.

Kalisz Filarmoni Orkestrası

Polonya’nın en eski şehri Kalisz, Polonya müzik tarihinin en önemli merkezlerinden biridir. Kalisz şehri, Frederick Chopin, Henryk Wieniawski ve 19. yüzyıl Avrupası’nın çok önemli virtüözlerini ağırlamıştır. Kalisz Filarmoni Orkestrası ise ilk konserini 1974 yılında vermiştir. 1980 yılında orkestra üyelerinin ve liderlerin sanatsal standartlara ulaşmak adına gösterdikleri çaba başarıya ulaşmış, orkestra bir kurum haline gelmiş ve devlet senfoni orkestrasına dönüşmüştür. Kalisz Filarmoni Orkestrası, bu zamana dek  saygınlık kazanmış Polonyalı ve yabancı birçok ünlü şef ve solistle konserler vermiştir. Orkestra geçmişi, seçkin sanatçıları ve aldığı olumlu eleştiriler ile şuan Polonya’nın en önemli orkestralarından biri olarak gösterilirken, dünya çapında  en saygın orkestralar arasında yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT