Oliver Schnyder - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 04 Haziran 2015 Perşembe ~ 04 Haziran 2015 Perşembe 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2015 ~ Haz 4, 2015

İsviçreli piyanist Oliver Schnyder, İstanbul Resitalleri 2015 Scriabin Yılı nedeniyle 4 Haziran 2015'te the Seed'de vereceği resitalinde Scriabin'in iki yapıtını yorumlayacak.

Washington Post'un hakkında "aristokrat bir müzisyen" dediği Oliver Schnyder'in piyanizmi, dünya basınında efsanevi virtüözler Kempff, Schnabel, Fischer, Barenboim, Perahia ve Brendel ile karşılaştırılıyor. Alman Süddeutsche Zeitungise sanatçı için; "Tuşların İsviçreli Starı" diyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung'un "mükemmelliğin en yüksek seviyesi" sözleriyle övdüğü Schnyder, bilhassa Bach yorumlarında ölçülü ve 'klasik' yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Sanatçı, İstanbul Resitalleri 2015 Scriabin Yılı nedeniyle resitalinde Scriabin'in iki yapıtını yorumlayacak.

Piyanizminde müthiş bir çekim gücü olan 42 yaşındaki sanatçı, müzik eğitimini Zürih'te tamamladıktan sonra Amerika'ya gitti; 1998-2001 yılları arasında önce New York'ta "Piyanonun Amerikan First Lady'si" olarak bilinen Ruth Laredo (1937-2005) ile daha sonra Baltimore'da Amerikalı efsanevi piyanist ve şef Leon Fleisher ile müzik çalışmalarına devam etti.

2002'de İsviçre'ye geri döndüğünde Zürih Tonhalle Orkestrası Müzik direktörü ünlü maestro David Zinmann'ın daveti üzerine seslendirdiği Saint-Saens konçertosu basında öyle büyük ses getirdi ki, profesyonel kariyerinde bir milat olan bu konser ona dünya salonları ve festivallerinden ardarda davetler getirdi. Solo resital ve konserlerinin yanı sıra Julia Fischer, Veronika Eberle ve Sol Gabetta gibi isimlerle yaptığı oda müziği çalışmaları da Oliver Schnyder'in klasik müzik dünyasındaki popülerliğini arttırdı.

Oliver Schnyder'in sahneye çıktığı salonlar arasında, New York'ta Carnegie Hall, Londra'da Wigmore Hall, Amsterdam'da Concertgebouw, Zürih'te Tonhalle, Bonn'da Beethovenhaus, Brüksel'de Palais des Beaux Arts, St. Petersburg'da Philharmonic Hall, Dortmund'da Konzerthaus, Cenevre'de Victoria Hall, Milano'da Sala Verdi, Moskova'da Tschaikowsky Hall, Tokyo'da Opera City Concert Hall ve Washington'da Kennedy Center var.

Londra Filarmoni, Hong Kong Senfoni, Tchaikovsky Senfoni, İsrail Senfoni, WDR Belgrad Filarmoni, Orchester Musikkollegium Winterthur, Lucerne Senfoni Orkestrası gibi büyük orkestralar ile aynı sahneyi paylaşan sanatçı için oda müziği çalışmaları da ayrı bir önem taşıyor. Çeşitli oda müziği orkestralarının yanı sıra kurucusu olduğu Schnyder Trio'da keman virtüözü Andreas Janke ve çellist Benjamin Nyffenegger ile oda müziği de yapıyor.

Lucerne, Schwetzingen, Zürih, Ruhr Piyano Festivali, Menuhin Festival Gstaad, Musiksommer gibi birçok festivalden davet alan Oliver Schnyder'ın İsviçre radyo ve televizyonlarının yanı sıra aralarında BBC televizyonu ve Classic FM'in de bulunduğu Alman, Çin ve ABD gibi uluslararası radyo ve TV kanalları için yapılmış birçok kaydı da bulunuyor.

Schnyder, en son 2013'te Sony Music'ten çıkan albümünde İsviçre'nin en eski orkestrası (1875) "Orchester Musikkollegium Winterthur" eşliğinde Mendelssohn'un piyano konçertolarını kaydetti. Övgü dolu eleştiriler alan albüm, klasik müzik sever ses tutkunları için ayrıca RCA Red Seal etiketi taşıyor.

Sanatçının 8'i solo olmak üzere toplam 22 albümü bulunuyor. Uluslararası basında büyük beğeni toplayan albümleri, Gramophone'da Wilhelm Kempff'in kayıtları ile kıyaslanıyor, çeşitli yayınlarda ayın CD'si seçiliyor, “CHOC de Classica” gibi etiketler alıyor ve ICMA'da yılın en iyi albümleri arasında aday gösteriliyor.

Program:

Schubert Piyano sonatı La majör D.959
Scriabin 'Vers la flamme' Piyano için şiir op.72
***
Brahms Piyano sonatı No. 3 Fa minör Op.5

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT