Ramin Farhangniya - İlyas Mirzayev

Tarihler: 31 Ekim 2015 Cumartesi ~ 31 Ekim 2015 Cumartesi 21:00

Yer: Zorlu Center PSM Drama Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 134.00 TL 2. Kategori - 84.00 TL 3. Kategori - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 31, 2015 ~ Eki 31, 2015

İran'ın güçlü sesleri arasında gösterilen ve sesindeki duygu ile dinleyenleri büyüleyen İranlı sanatçı Ramin Farhangniya, 31 Ekim'de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşuyor. Bu çok özel gecede sanatçıya, dünyaca ünlü Azeri asıllı besteci ve piyanist İlyas Mirzayev eşlik edecek.

Konserin konuk sanatçıları; Selçuk Balcı, Yasemin Göksu, Mehtap Demir, Hüseyin Delen ve şiirleriye Bejan Matur geceye renk katacak diğer isimler arasında yer alıyor.

Orkestrada yer alan diğer isimler: Feride Berin Öget (çello) Vugar Gurbanov (keman), Bahram Deyjour (İran neyi), Payam Ghasemi (bas gitar) ve Baran Yıldız (perküsyon)

Ramin Farhangniya
Ramin Farhangniya'nın İran Ardebil'de başlayan öyküsü, içinde pek çok dramı barındırsa da, sanatçı yaşamı ve sanatı savunarak şarkılarını söyledi. İran'ın önemli okullarından Ferhango Honer'de eğitim alan Farhangniya'nın güçlü sesini fark eden hocası Ali Aghapur; "Böyle güçlü bir tenor sesin çok az kişide bulunabileceğini ve yeteneğini geliştirmesi gerektiğini" söyleyerek müzik kariyeri için eğitimine devam etmesini destekledi. Müzik eğitimine Azerbaycan Bakü Konservatuvarı'nda devam eden Ramin Farhangniya, Prof. Dr. Ziya Bagirov gibi ünlü hocalardan ders aldı. Ramin Farhangniya, Bakü'nün ünlü sahneleri Reşid Behbudov Mahnı Tiyatrosu, Rus Dram Tiyatrosu ve Tacikistan Başkonsolosluğu Amfitiyatrosu'nun yanı sıra Türkiye'nin farklı şehirlerindeki sahne performanslarıyla dikkat çekti.

Şarkılarını dünya barışı ve göçün savurduğu hayatlara adayan Ramin Farhangniya, konserlerinde Azerbaycan'ın unutulmaz klasiklerinin yanı sıra Farsça, Türkçe, Lazca, Yunanca, Kürtçe, Rusça, Gürcüce, Ermenice vb. gibi farklı dillerde eserlere yer vermektedir. Sanatçı "Azerbaycan Aşk Şarkıları" ve "Bahar e Delkash – Ortadoğu Şarkıları" isimli albümlerini Türkiye'de yayımlayarak müzikseverlerin beğenisine sundu ve oldukça başarılı bir ivme yakaladı.

İlyas Mirzayev
İlyas Mirzayev, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de doğdu. Bakü Müzik Akademisi'nin kompozisyon bölümünden birincilikle mezun oldu. Moskova Konservatuvarı'nda iki yıl kompozisyon üzerine lisansüstü eğitim aldı. Babasının ünlü Sovyet besteci Musa Mirzayev olması nedeniyle ilk müzik derslerini ondan alan İlyas Mirzayev'in eğitmenlerinin arasında 20. yüzyılın dahi bestecisi Dimitri Schostakowitsch'in öğrencisi olan Cevdet Hacıyev, dünyaca ünlü çağdaş bestecilerden Alfred Schnittke ve Edison Denisov bulunmaktadır.

1984 sonrası Sovyet ve Rus ekolünün en parlak temsilcilerinden biri olarak gösterilen İlyas Mirzayev, 16 yaşında efsnevi caz müzisyeni Vagıf Mustafazadeh ile çalışmaya başladığında caz müziğine aşık oldu. 1997 yılında Türkiye'de International Project adlı caz grubunu kurarak dünya çapında pek çok konser ve festivale katıldı. Tekfen Filarmoni Orkestrası için yazdığı Ney Konçertosu, Türkiye ve dünyanın 12 ülkesinde büyük beğeni kazandı. Bu eser Neyzen Ercan Irmak'ın solistliği ile halen çeşitli ülkelerde çalınmaya devam etmektedir. Ayrıca "Üç Denizin Senfonisi", "Rebap Konçertosu" gibi büyük eserleri bulunan İyas Mirzayev, müziği şu kelimelerle açıklamaktadır:

"Müzik aracılığı ile insanlara kardeşlik mesajı vermek istiyorum. Ne yazık ki günümüzde diller insanları birleştireceğine ayırıyor. Müzik ise herkesi birleştiren evrensel bir dil... Savaşların durması ve barış için müzik en iyi araçtır. Doğu müziği çok mistik ve zengin, aynı zamanda da keşfedilmemiş. Kendi kültürlerimizi unutmamalıyız, bu bizim hazinemiz. Dünya vatandaşı olarak felsefemizi ve müziğimizi tüm dünyaya anlatmanın Tanrı'ya karşı borcumuz olduğuna inanıyorum."

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT