Romain Descharmes - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 16 Ocak 2015 Cuma ~ 16 Ocak 2015 Cuma 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - The Seed

Ücret: 150.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 16, 2015 ~ Oca 16, 2015

Fransız piyanist Romain Descharmes, 16 Ocak 2015'te the Seed'te İstanbul Resitalleri kapsamında sizlerle buluşuyor!

2006 Dublin Uluslararası Piyano Yarışması birincisi Romain Descharmes, sadece kazandığı ödüllerle değil parlak tekniği ve özgün piyanizmi ile de yeni kuşağın en iyi Fransız piyanistlerinden!

Dublin Uluslararası Piyano Yarışması'nda kazandığı "Birincilik" ile dünya klasik müzik çevrelerince dikkatleri üzerine çeken sanatçı, bu başarısının hemen ardından dünyanın en saygın salonlarında konserler vermeye ve uluslararası klasik müzik arenasında takip edilmeye başladı.

Paris Konservatuvarı'ndan en yüksek derece ile mezun olan 35 yaşındaki sanatçı, mezuniyetinin ardından yine Paris Konservatuvarı'nda müzikal çalışmalarına devam etti. Buradaki başarıları ile piyano, oda müziği, piyano eşliği ve vokal eşliği olmak üzere toplam dört dalda birinciliğe layık görüldü.

2000'de Almanya'da Ettlingen Uluslararası Piyano Yarışması "Teşvik Ödülü" ile başlayan uluslararası yarışmalardaki başarısı, 2003'te Japonya'da Hamamatsu Uluslararası Piyano Yarışması "Sıradışı Müzisyen Ödülü" ve 2004'te İtalya'daki Alessandro Casagrande Uluslararası Piyano Yarışması "İkincilik Ödülü" ile artarak devam etti. 2005'te Çin'de Şangay Uluslararası Piyano Yarışması'nda "En Yüksek Ödül"ü kazanan Descharmes'nin adı Dublin birinciliğinin ardından uluslararası arenadaki yerini aldı. Sanatçı, en son 2007'de Fransa'da, Uluslararası Avrupa Piyano Yarışması birincilik "Büyük Ödülü"nü de kazandı.

"Orchestre de Paris" ile verdiği konserin ardından basında "Fransa'nın en iyi piyanistlerinden biri" olarak yer alan Romain Descharmes'nin aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında, Berlin Filarmoni, İrlanda Devlet Senfoni, Katar Filarmoni ve Şangay Filarmoni gibi büyük orkestralar bulunuyor.

New York'ta Carnegie Hall, Londra'da Wigmore Hall, Dublin'de National Concert Hall, Tokyo'da Tsuda, Paris'te Salle Pleyel ve Salle Cortot, Yokohama'da Minato Mirai Hall ve Tokyo'da Hakuju Hall gibi uluslararası salonlarda sahneye çıkan Romain Descharmes, Fransa ağırlıklı olmak üzere ABD, Kanada, İngiltere, İrlanda, İtalya, Almanya, Japonya, Hindistan, Meksika ve Çin gibi dünyanın farklı ülkelerinde resital ve konserler veriyor.

La Roque d' Anthéron, Piyano aux Jakobenler, Festival de Radio France Montpellier, Artiès Cervantino, Colmer Sully ve Lille Piyano Festivali gibi bilinen önemli festivallerden davetler alan sanatçı, solo resital ve orkestra konserlerinin yanı sıra Quai N°5 adlı toplulu ile oda müziği çalışmaları da yapıyor.

Claudio Records'dan 2005'te çıkan ilk solo albümünde Brahms kaydeden sanatçı, 2009'daki solo albümünde ise üstün ses kalitesiyle bilinen Audite Records için Ravel'i seslendirdi. Oda müziği albümleri ise 2006'da Saphir Productions ve 2010'da Decca etiketleriyle yayınlandı. Naxos etiketiyle yayınlanan (Mendelsson keman konçertolarına eşlik ettiği) oda müziği albümü ICMA'ya aday gösterildi ve Classics Today'den 9/9'da aldı. 2014 yılında Artalinna Records için Fauré ve Scriabin kaydeden Romain Descharmes'nin ayrıca France Musique, Mezzo ve NHK Japan için çeşitli radyo ve televizyon kayıtları da bulunuyor.

Program

Ravel: Sonatine
Fauré: Barcarolle n°1
Scriabin: Poème tragique op.34
Fauré: Nocturne n°4
Scriabin: Poème satanique op.36
Fauré: Barcarolle n°5
Scriabin: Sonate n°9 op. 68
Fauré: Nocturne n°13
Scriabin: 2 poèmes op. 71
Scriabin: Vers la flamme op. 72

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir.
- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT