Sattas & Funk Efendi

Tarihler: 21 Şubat 2015 Cumartesi ~ 21 Şubat 2015 Cumartesi 23:30

Yer: KadıköySahne

Ücret: 1. Kategori - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmanağa Mah. Kırtasiyeci Sok. No:25 E Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 550 04 92

Web: http://http://www.kadikoysahne.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 21, 2015 ~ Şub 21, 2015

Reggae’nin özünden uzaklaşmadan caz, ska, dub ve rock formlarını bir potada eritebilen ve eğlenceli performanslarıyla Sattas, Funk Efendi'yle 21 Şubat'ta KadıköySahne'de...

İsimlerini Jamaika İngilizcesi’nde ‘rahatla’ anlamına gelen Satta kelimesinden alan Sattas, Türkiye'nin ilk root reggae grubudur.

Funk Efendi
Funk Efendi, 1970’ten günümüze kadarki siyah dans müziği kültürünün İstanbul’daki ilk temsilcisidir. Grubun repertuvarı afrobeat’ten reggae’ye, rhythm & blues ve acid jazz’a kadar çeşitli müzik türlerinin kıpır kıpır parçalarından oluşmakta. Funk Efendi’nin hedefi dinleyicilerini coşturmak, onları dansın ve eğlencenin doruğuna çıkarma.

Grup asıl amacından hiçbir zaman şaşmadı: coşkulu müzik terapisi!

Organizasyon, Mart 2014’te Marmara Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü’nde Göztepe Groove doğaçlama caz dinletileriyle başladı. Grubun kurucu üyeleri Jeffrey Howlett ve Martin Duncan her hafta gerçekleştirilen bu toplantılarla, aynı türdeki müzisyenlerin bir araya gelerek siyah müzik çaldığı bir ortam oluşturmayı amaçladılar. Doğaçlama, grubun senkoplu müziğinin önemli bir unsuru. Bazı üye değişiklikleri ve gruptaki değişimlerle, Funk Efendi fakülte sınırlarını aşarak ruhunu İstanbul’daki dinleyicileriyle paylaşıyor!

“Sister” Seda’nın solistliğini yaptığı Funk Efendi grubu, birçok klasik ve çağdaş sanatçıların parçalarını cover’lamakta. Bu şarkıcılardan bazıları şöyle: Stevie Wonder, Donny Hathaway, Chaka Khan, Santana, Marvin Gaye, Jill Scott, Curtis Mayfield, Tony Allen, Taylor Swift, Alicia Keys, Bob Marley ve Jamiroquai. Dinleyiciler de fazla popüler olmayan sanatçıların hareketli ve ender parçalarının cover’larına sürekli şaşırmakta ve bu parçaları dinlemekten oldukça keyif almakta.

Funk Efendi, üç tecrübeli Amerikalı ve kendini müziğe adamış dört Türk müzisyeni bir araya getiren bir müzik topluluğudur. New York Üniversitesi Steinhardt Yaz Caz Atölyesi, Bahçeşehir Üniversitesi Caz Sertifika Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü, Küba’nın başkenti Havana’da bulunan Instituto Superior de Arte ve New York’ta bulunan Elmira Üniversitesi gibi prestijli üniversitelerde müzik eğitimi almış olan grup üyeleri, yıllar süren sahne deneyimine sahiptir.

Solist: “Sister” Seda Erciyes
Saksafon: Marvin Scott
Klavye ve Trompet: Engin Özşahin
Gitar: Jeffrey Howlett
Fender Bas Gitar: Enver Muhammedi
Davul: Yağız İpek
Perküsyon: Martin Duncan
22:00 Funk Efendi
23:30 Sattas

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT