Toto Cutugno

Tarihler: 28 Mayıs 2015 Perşembe ~ 28 Mayıs 2015 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 133.50 TL 2. Kategori - 93.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 60 yaş üstü bileti - 43.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 28, 2015 ~ May 28, 2015

"L'Italiano", İstanbul’da yankılanacak! Toto Cutugno, 28 Mayıs'ta İstanbul'a geliyor.

Dünyanın belki de en sevilen İtalyanca şarkısını söyleyen adam Toto Cutugno... "Lasciate mi cantare / Con la chitarra in mano / Lasciate mi cantare / Sono l'italiano" dörtlüğü 1983 yılı itibariyle popüler müziğin en sevilen ve yinelenen nakaratlarından, İtalyanca bilinmiyor olsa bile...

Gerçekten de 1983 San Remo Şarkı Yarışması'nda Toto Cutugno'nun seslendirdiği bu şarkı, bazılarımızın geçmişini oluşturan parçalardan biri adeta... Bunda şarkının "klasik" denebilecek güzelliğinin yanında, Cutugno'nun muhteşem ses renginin de payı var elbette. Aradan yıllar geçse bile, işitildiğinde insanı yakalayan ve hala ışıldayan bir pırlanta.      

Ancak Toto Cutugno'nun kariyerindeki en yüksek nokta "L'Italiano" olsa da, tek yüksek nokta değil kesinlikle. 40 yıllık bir şarkıcı o. Satış rakamları milyonları katlayan, 13 kez San Remo'ya katılan, 1990 Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olan, "Serenata", "Donna Donna Mia", "Solo noi", "Gli amori", "Insieme: 1992" ve "Le mamme" gibi hit'lerin sahibi bir ses.

1943 doğumlu İtalyan şarkıcı, trompet çalan babasının yüreklendirmesiyle ilk başlarda davul çalmış, sonrasında kendi grubunu kurarak bestelerini seslendirmeye başladı. İtalyan yarımadasının restoran ve barlarını dolaşarak hem ünlü, hem de kendine ait şarkıları seslendirdiği bir dönemi oldu. Joe Dassin’e verdiği "Indian Summer" isimli şarkısı 1975'te uluslararası başarı kazandı; Dalida ile birlikte yazdığı "Laissez moe danser" platin plak oldu. İlk albümü Albatros'un çıkışı ise 1976'da...       

Giderek artan başarılar ve popülarite 1983'te doruğa ulaştıktan üç yıl sonra "L'İtaliano", son beş yılda en çok satan İtalyanca şarkı ünvanını alıyor. 1987'de ise Toto Cutugno sunduğu bir televizyon şovuyla gündeme yerleşiyor. Bir yandan festivaller, diğer yandan TV şovlarıyla bugüne dek hiç gündemden düşmüyor aslında, ama dünyanın hafızasında "L'İtaliano" ile yer ediyor: "Elimde gitarımla / Haydi size bir şarkı söyleyeyim / Yavaş bir şarkı söyleyeyim / Haydi / Gurur duyarım bundan / Çünkü gerçek bir İtalyan'ım ben"      

Bir kuşak için Adriano Celentano, sonraki için Toto Cutugno... Romantizmin bu iki benzersiz sesinden ikincisini canlı olarak duymak için 30 Mayıs 2015'i sabırla beklemekten başka çare yok.

- Konser başladıktan sonra salona seyirci alınmamaktadır.
- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Sınırlı sayıda öğrenci biletleri CRR gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT