Yıldız İbrahimova ve Tanini Trio

Tarihler: 22 Ekim 2014 Çarşamba ~ 22 Ekim 2014 Çarşamba 19:00

Yer: İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi

Ücret: 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: E-5 Karayolu üzeri Ataköy Kampüsü Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 498 41 41

Faks: 0212 498 43 06

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 22, 2014 ~ Eki 22, 2014

Bulgar asıllı Türk caz sanatçısı, tüm dünyanın tanıdığı muhteşem ses Yıldız İbrahimova, Tanini Trio ile 22 Ekim'de İKÜ Akıngüç Oditoryumu etkinlikleri açılış konserinde bir arada...

Dört oktavlık sesi ve geniş emprovizasyon yeteneği ile dinleyicilerini büyüleyen İbrahimova, bu konserde yerel sazların eşliğinde değişik bir performans sergileyecek.

Tahir Aydoğdu kanun
Bilgin Canaz ney
Hakan Ali Toker piyano

Türk asıllı Bulgar caz müziği sanatçısı Yıldız İbrahimova, küçük yaşta başladığı müziğe, ilk olarak Sofya Çocuk Müzik Okulu'nda piyano eğitimi alarak, ardından Sofya Müzik Lisesi'ni ve Devlet Müzik Akademisi'ni biterek adım attı. İbrahimova, dört oktavlık sesi ve inanılmaz emprovizasyon kabiliyetiyle tüm dünyada tanınan, yaşayan en iyi doğaçlama yeteneğine sahip kadın caz sanatçılarından biri olarak biliniyor.

Tanini kurulalı sekiz yıl oldu. Ancak üyeleri arasındaki ilişkiler biraz daha eskiye dayanıyor. Bilgin Canaz ve Hakan A. Toker, birbirlerinden habersiz olarak Tahir Aydoğdu ile 2000 yılında tanıştılar. Aydoğdu ile Canaz'ın Hollanda'da başlayan ve Türkiye'ye sıçrayan bir "Sufiden Flamenkoya" projeleri oldu. Toker ve Aydoğdu ise, kısa bir tanışmanın üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra birlikte kanun-piyano konserleri vermeye başladılar. 16 Kasım 2005'te verdikleri "Doğu'dan Batı'ya Esintiler" adlı ilk resitalde büyük beğeni topladılar. Dinleyicinin coşkulu tepkisi, bu projenin devam etmesi ve büyümesi konusunda ikiliyi yüreklendirdi. O kadar ki, 9 yıldır ABD'de yaşamakta olan Hakan A. Toker, yurda dönmeye karar verdi.

Bir yıl kadar konserler veren ikiliye, daha sonra Bilgin Canaz da katıldı ve grup böylece tamamlandı. Kanun ve piyanonun kıvrak nağmeleri ve armonilerinin üzerine gönülleri titreten bir ney sesi! 27 Aralık 2006'da Ankara'da Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde "Tanini" ismi altında ilk konserlerini verdikleri zaman, son derece doyurucu bir sanatsal deneyim yaşadılar. Sadece müzikal anlamda değil, kişisel anlamda da aralarında içten ve sevgi dolu bir dostluk kurulmuş oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT