Alışılmışın Dışında Bir Obje: Black Hole

Tarihler: 16 Haziran 2014 Pazartesi ~ 01 Kasım 2014 Cumartesi

Yer: Zorlu Center PSM Ana Fuaye

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 16, 2014 ~ Kas 1, 2014

Sanatın İstanbul’daki yeni adresi Zorlu Center PSM, farklı alanlardaki eser ve sanatçılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Enstalasyonlarıyla sıradan objelerin sıradışı hallerini izleyiciye sunan Şakir Gökçebağ, kırık şemsiyelerle, iki gün süren yerleştirme çalışmasıyla oluşturduğu ürünü “Black Hole” ile Zorlu Center PSM’de...

Dünyaca ünlü performans sanatçıları ve müzikallerin yanı sıra farklı dallardaki usta sanatçılar ve eserlerini de sanatseverlerle buluşturan Zorlu Center PSM, yerleştirme çalışmalarıyla ün kazanan Şakir Gökçebağ’ın Black Hole isimli sanat ürününü sergiliyor. Opera ve performans merkezlerindeki çalışmalarıyla bilinen ve notaların yarattığı fırtınanın şemsiyelere yansıyışından esinlenerek Black Hole’u (Kara Delik) yaratan Gökçebağ’ın bu ürünü Zorlu Center PSM Ana Fuaye’de görülebilecek.

Tam 6 ay boyunca PSM’nin bir parçası olacak
Sanatın her alanına ev sahipliği yapma vizyonuyla, fuaye ve galeri alanlarında farklı dallarda eser ve sergileri izleyiciye sunan Zorlu Center PSM’de yaşamaya başlayan Black Hole’u Kasım ayına kadar izlemek mümkün.

Sıradan nesnelerin sıra dışı yerleştirmesi...
Doğal olanın bir kenara itildiği ve her nesnenin bir başkası tarafından düşünülüp üretildiği günümüz dünyasına tasarımcılar şekil veriyor. Şakir Gökçebağ’ın eserlerinde günümüz dünyasının bu hali ve gündelik nesnelere dair bilgiler kendini gösteriyor. Sanatçı eserlerinde insan algısının tek boyutluluğunu sorgularken nesnelerin alternatif versiyonlarını tasarlıyor. Sıradan nesneleri sıradışı halleriyle izleyiciye sunan ve zaman zaman mizahi çağrışımlarla harmanlanlayan Şakir Gökçebağ opera binaları ve performans merkezlerindeki eserleriyle de dikkat çekiyor.

Nota fırtınasına tutulan kırık şemsiyeler ve “Black Hole”u yerleştirmek 2 gün sürdü...
http://www.youtube.com/watch?v=iTN9BBHHefw#t=113
Malzemeyi bilinen anlamının dışında farklı bir anlatımla izleyiciye sunan Şakir Gökçebağ, Black Hole isimli enstalasyonunda kırık şemsiyeleri kullanıyor. Nota fırtınasında kırılan şemsiyelerden esinlenen sanatçının izleyiciye de açık olarak gerçekleştirilen ve iki gün süren üç boyutlu enstalasyonu Zorlu Center PSM Ana Fuaye’de sanatseverlere sunuluyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT