Artquake İstanbul 2014 Üsküdar Bienali

Tarihler: 01 Eylül 2014 Pazartesi ~ 07 Eylül 2014 Pazar

Yer: Üsküdar Beylerbeyi Sarayı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 1, 2014 ~ Eyl 7, 2014

1-7 Eylül tarihleri arasında Beylerbeyi Sarayında gerçekleştirilecek Artquake İstanbul 2014 adlı sergide dokuz ülkeden on yedi sanatçı yer alacak. Sergi, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğini yapacağı açılış töreni ve kokteylin ardından 1 Eylül saat 18:00’de açılacak. Davet edilen misafirler arasında İstanbul’daki diplomatik kuruluşların ve sanat camiasının üyeleri yer alıyor.

Sanatçıların kendi teknik ve konseptlerini kullanarak yeteneklerini sergileyebilmeleri amacıyla sergideki sanat eserlerinin belirli bir teması bulunmuyor. Katılımcılar arasında; 2012 Londra Sanat Bienalinde Leonardo Sanat Ödülünü kazanan Suudi Arabistanlı Bdoor Sudiry, Pakistanlı barış aktivisti, film yapımcısı ve ressam Fauzia Minallah, ve mücevher tasarımcısı olarak da tanınan ödüllü İspanyol/ Arjantinli ressam Raquel Barnatan gibi tanınmış sanatçılar bulunuyor.

Organizasyon komitesinin başkanlığını, Chianciano Sanat Bienalinde (2011) Anglo İtalyan Sanat Ödülü Akademisinin yanı sıra Londra Sanat Bienalinden (2012) de ödül alan Rowena Martinez Ulayan yapıyor. Sanatçı, bu etkinliğin sanatçıların yeteneklerini geniş bir kitleyle paylaşmalarına olanak sağlayacağına inanıyor. Ayrıca bu ‘ifade prizmaları’, herkese ilham kaynağı olacak. Ulayan şöyle diyor: ‘Sanat toplumun ruhudur ve ilham alan bir toplum savaş çıkarmaz’. Artquake’in herkes için barışın habercisi olacağını umuyor.

Diğer uluslararası sanatçılar ise; İngiltere’den Ewen Macdonald, Mauritius’tan Bryan Erwin Utchanah, İsviçre asıllı Filipinli heykeltıraş Norge Reichenbach ve Şilili Andres Zarate. Türk sanatçılar Senem Aydın, Fatma Ayhan, Özen Bozdağ, Behiye Kepir, Murat Küçükkayalı ve Hatice Sonay’ın eserleri de sergide yer alacak.

Artquake’in 2015 edisyonu Kyoto’da gerçekleştirilecek ve İstanbul’dan seçkin sanatçılar otomatik olarak Kyoto edisyonuna katılma hakkı kazanacaklar.

Bu yılki etkinlik, Üsküdar Belediye Başkanlığı ve TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı’nın sponsorluğu ve ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Sanat Danışmanı:Murat KÜÇÜKKAYALI

http://www.usf-istanbul.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT