Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar” Sergisi

Tarihler: 28 Şubat 2014 Cuma ~ 20 Nisan 2014 Pazar

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Nuru Ziya Sok. Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 60 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2014 ~ Nis 20, 2014

Antik Antakya’nın keşfedilme öyküsü AnaMed’de sergileniyor…

Antakya’daki ilk arkeolojik kazı çalışmalarına ait fotoğraflar, “Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar” sergisinde tarih ve sanat meraklılarının ilgisine sunuluyor. Antakya tarihine ışık tutan bulguların keşfedilme sürecini anlatan fotoğraflar, 28 Şubat’ta Beyoğlu, Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (AnaMed) açılacak sergide görülebilir.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, 28 Şubat – 20 Nisan 2014 tarihleri arasında “Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar” sergisine ev sahipliği yapacak. Murat Akar’ın küratörlüğünü üstlendiği sergide, Helenistik Doğu'nun önemli siyasal ve kültürel merkezlerinden ve Roma İmparatorluğu'nun büyük metropollerinden biri olan Antakya’nın en parlak dönemine ait bulguların ortaya çıkarılma öyküsü anlatılıyor.

Sergide, 1932-1939 yılları arasında Princeton Üniversitesi ekiplerince Antakya’da yürütülen ilk arkeolojik kazılara ait fotoğraflar yer alıyor. 8 sezon süren kazı çalışması, gerçekleştirildiği yıllarda, bölgedeki en kapsamlı araştırma olma özelliği taşıyor. Fotoğraflar, çalışmanın önemli bulguları arasında gösterilen, günümüzde Hatay Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen dünyaca ünlü mozaikler ve Antik Antakya’ya ait eserlerin keşfedilme sürecini belgeliyor. “Asi’deki Antakya, Mozaikler Şehrinde İlk Araştırmalar” sergisi, ayrıca o yıllardaki kazı yöntemleri ve arşivleme teknikleri hakkında dikkat çeken ipuçları veriyor.

Kazı günlükleri ışığında hazırlanan sergide yer alan fotoğraflar, Princeton Üniversitesi Sanat ve Arkeoloji Bölümü’nün Antakya arşivinden seçildi. Sergilenen fotoğraflara, Princeton Üniversitesi Kazı Komitesi tarafından hazırlanmış bir de video eşlik ediyor. Pek çoğu bugün tamamen değişmiş kıyafet tarzları, sokak manzaraları ve peyzajı belgeleyen görüntüler, 1930’lardaki Antakya kent yaşamını yansıtıyor.

Ayrıca, Antakya tarihçesi, yürütülen kazı çalışmalarının tarihi ve kazı fotoğraflarından bir seçkinin yer aldığı sergi kataloğu, Koç Üniversitesi Yayınları tarafından sergiyle eş zamanlı olarak yayımlanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT