Dünden Bugüne Can Çocuk Kitapları İllüstrasyon Sergisi

Tarihler: 22 Nisan 2015 Çarşamba ~ 17 Mayıs 2015 Pazar

Yer: Saint-Michel Lisesi Jeanne d’Arc Salonu

Adres: Abide-i Hürriyet Cad. no:17 (Metro Osmanbey) Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 22, 2015 ~ May 17, 2015

Çocuklara ve Büyüklere Sihirli Bir Dünya

Can Çocuk ve İstanbul Saint-Michel Lisesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şerefine Can Çocuk Yayınları’nın kuruluşundan bu güne kitaplarına resimleriyle hayat veren çizerlerini büyük bir sergide bir araya getiriyor: Sihirli Bir Dünyaya Açılan Pencere: “Dünden Bugüne Can Çocuk Kitapları İllüstrasyon Sergisi”

Çocuklarımıza ait en özel ve anlamlı bayramlardan biri olan “23 Nisan - Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” şerefine Can Çocuk ve İstanbul Saint-Michel Lisesi, Can Çocuk Yayınları’nın kuruluşundan bugüne kitaplarına renkleriyle, resimleriyle hayat veren çizerlerini bir seçkide bir araya getiriyor. Sergi dünün ve bugünün çocuklarını, gençlerini ve yetişkinlerini aynı umutlar çevresinde birleştirmeyi arzuluyor; daha renkli, adil, özgür, neşeli ve yaratıcı bir dünya için.

Erdal Öz’ün 1981 yılında 30 kitapla yola çıkarak kurduğu Can Çocuk dünya çocuk edebiyatının önemli yapıtlarını Türkçemize kazandırırken Türkiye’de çocuk edebiyatının gelişimine öncülük etti. Türk edebiyatının önemli yazarlarını bünyesinde topladı ve bugüne kadar yerli ve yabancı dört yüzü aşkın kitap yayımladı. Yayınevi 30 yılı aşkın bir süredir, her yaştan çocuklar için “Birlikte Okuyalım, Çağdaş Türk ve Dünya Edebiyatı, Klasik Türk ve Dünya Edebiyatı, Destanlar ve Masallar, Heyecanlı Kitaplar, Meraklı Kitaplar, Biyografi, İlk Okuma Kitapları ve Yaratıcı Okuma Dizisi” olmak üzere dokuz ayrı başlık altında eserler yayımlıyor.

Yayınevinin bastığı ilk otuz çocuk kitabı arasında; Pal Sokağı Çocukları, Küçük Kara Balık, Charlie'nin Çikolata Fabrikası, Pippi Uzunçorap, Beyaz Yele, Şişkolarla Sıskalar, Uçan Sınıf gibi eserler vardı. Bugün bu kitaplar, tam anlamıyla birer klasik durumunda ve kuşaktan kuşağa okunuyor. Saint-Michel Lisesi’nin ünlü sergi salonu Jeanne d’Arc’ta bugüne dek yayımlanan bu değerli kitapların kapaklarını ve iç sayfalarını süsleyen 28 sanatçının eserleri sergilenecek. Zihnin ve kalbin rengârenk hafızasını aralayan bu pencere hepimize sihirli bir dünya vaadediyor.

Sanatçılar arasında; An-su Aksoy, Behiç Ak, Burcu Yılmaz, Can Göknil, Canan Barış, Claude Leon, Elif Deneç, Ferit Avcı, Ferruh Doğan, Gözde Bitir, Huban Korman, İsa Çelik, Kutlay Sındırgı, Meltem Şahin, Mert Tugen, Mustafa Delioğlu, Nuray Çiftçi, Özge Ekmekçioğlu, Reha Barış, Saadet Ceylan, Sedat Girgin, Sema Ilgaz Temel, Sernur Işık, Şahin Erkoçak, Tan Oral, Uğur Altun, Vaghar Aghaei, Yusuf Tansu Özel bulunuyor.

Sergi ziyaret saatleri : Hafta içi 09:00-17:00 / Cumartesi 10:00-17:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT