Emre Kantaşlı - Arındırılmış Şehir ve Emre Özçaylan - Akl-ı Faal Solo Sergi

Tarihler: 18 Eylül 2014 Perşembe ~ 25 Ekim 2014 Cumartesi

Yer: Armaggan Nuruosmaniye

Adres: Nuruosmaniye Caddesi No: 65 Çemberlitaş Fatih İstanbul

Telefon: 0212 533 44 33

Faks: 212 522 00 33

Web: http://http://www.armaggan.com

E Posta: info@armaggan.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2014 ~ Eki 25, 2014

Genç sanatçı ve tasarımcıları desteklemek amacıyla kurulan ARMAGGAN Art & Design Gallery Nisan ayında başlattığı solo sergi serisinin üçüncüsüne 18 Eylül – 25 Ekim 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin tek sanat ve tasarım galerisi olarak, Tarihi Yarımada’da özel konseptler üzerine yoğunlaşan sergileri ile merak uyandıran ARMAGGAN Art & Design Gallery ressam Emre Kantaşlı’nın “Arındırılmış Kent” ve heykeltraş Emre Özçaylan’ın “Akl-ı Faal” isimli solo sergilerine aynı anda yer veriyor.

Heykel ve resimde Kesişim

Emre Özçaylan sergisinin isminin ilhamı için şu tanımı kullanıyor: Akl-ı Faal’in en belirgin özelliği bir şeyi yoktan var etmemesidir; yaratmaz, yoktan bir şey var etmez, fakat yaratılmış olana biçim vererek bir şeyler meydana getirir, yaratılmış olanı düzenleyerek yeni yeni şeyler meydana getirir.

“Arındırılmış Kent” ismini verdiği sergisinde, mimari formlardan kompozisyonlar oluşturan Emre Kantaşlı modernizmin dayattığı yaşam tarzına eleştirel yaklaşıyor. Kendi sözleri ile: “Moderleşme sürecinin getirilerinden biri de steril bir yaşam sürmek eğilimidir… Mimari öğelere de yansıyan bu sterilizasyon kavramı, bireyi özünden uzaklaştırmış ve kendisi gibi davranmak yerine, bu tarz yerlerle ilişkişendirilmiş davranış modelleri geliştirmeye zorlamıştır.”

Emre Kantaşlı ve Emre Özçaylan’ın solo sergileri, ARMAGGAN Art & Design Gallery’de yaratılan iki ayrı salonda, özel bir mimari çalışmayla sergilenecek.

Sergi, 18 Eylül – 25 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT