En Güzel Almanca Kitaplar 2014 Kitap Sergisi

Tarihler: 03 Mart 2015 Salı ~ 04 Nisan 2015 Cumartesi

Yer: SALT Araştırma

Adres: Bankalar Cad. No: 11, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 3, 2015 ~ Nis 4, 2015

51. Kütüphane Haftası kapsamında

Goethe-Institut Istanbul, SALT Araştırma ve Kitap Sanatı Vakfı işbirliğiyle

Sergi çerçevesinde Kitap Sanatı Vakfı yöneticisi Katharina Hesse'nin bir sunumu olacaktır.

30.03 – 04.04.2015 tarihleri arasında kutlanacak olan 51. Kütüphane Haftası’nda Goethe-Institut İstanbul işbirliğiyle SALT Araştırma’da "En Güzel Almanca Kitaplar 2014" koleksiyonu sergilenecek. 25 kitaptan oluşan koleksiyon, Kitap Sanatı Vakfı tarafından her yıl düzenlenen ve Almanya’da uzun bir geleneğe sahip önemli bir yarışmanın ürünü.

Kitap Sanatı Vakfı bu yarışmayla içerikten ziyade kitap tasarımı ve kitap yapımındaki üstün kaliteyi ön plana çıkararak, Almanya’da bir kaynak türü olarak kitaba ve biçimine daha fazla dikkat çekilmesini amaçlıyor. Yarışmaya Alman yayınevleriyle birlikte yabancı yayınevleri de katılabiliyor ancak kitap imalatının tümüyle Almanya’da gerçekleşmiş olması gerekiyor. "En Güzel 25 Kitap" tasarım, konsept ve işçilik açısından örnek gösterilebilir kitaplardan oluşmakta.

"En Güzel Almanca Kitaplar" yarışmasına gönderilen 803 kitap arasından iki uzman jüri 5 kategoride 5 kitap olmak üzere 2014 yılının en güzel 25 Almanca kitabını seçti. Bu beş kategori, "genel edebiyat", "bilimsel kitaplar, okul kitapları, eğitim kitapları", "rehber kitaplar, araştırma-inceleme kitapları", "sanat ve fotoğraf kitapları, sergi katalogları" ve "çocuk ve gençlik kitapları" olarak ayrılıyor.

"En Güzel Almanca Kitaplar 2014" koleksiyonu SALT Araştırma’da sergilenmeden önce Frankfurt Kitap Fuarı’nın Kasım 2014’deki TÜYAP kitap fuarı standında gösterilmiş ve Goethe-Institut İstanbul’a bırakılmıştı. Kitaplar sergiden sonra SALT Araştırma’da kalacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT