Evren Sezgin - PARTS

Tarihler: 12 Eylül 2015 Cumartesi ~ 12 Aralık 2015 Cumartesi

Yer: Banyan Restoran

Adres: Ortaköy Salhanesi Sokak, Fescilizade Binası No:3/2 Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2015 ~ Ara 12, 2015

‘ART FOR THE SOUL’ Projesi kapsamında Evren SEZGİN’in ‘PARTS’ isimli sergisi Banyan Restoran’da sanatseverlerle buluşuyor

‘ART FOR THE SOUL’ Projesi kapsamında, Sanatçı Evren Sezgin’in ‘PARTS’ isimli sergisi, ‘Şeli Art Project’ işbirliğiyle 12 Eylül - 12 Aralık 2015 tarihleri arasında Banyan Restoran’da sanatseverlerle buluşuyor. Eserlerinde canlı renkleri kullanmayı tercih eden sanatçı, izleyicinin algısında çarpıcı ve güçlü bir etki bırakmayı amaçlıyor. Figürleri kimi zaman tek başına, kimi zaman da yarım olarak resmeden Sezgin, “Çalışmalarımla, hayattaki yalnızlığımıza ve ruhumuzu tevekküle ulaştırma çabamıza vurgu yapmayı arzu ettim” dedi.

Sanatçı farklı çalışmalarıyla, 17 Eylül-17 Aralık 2015 tarihleri arasında “Beklenmedik Hikayeler” isimli karma sergi ile ‘Şeli Art Project’ işbirliğiyle, Soul Group’a ait Kuruçeşme Soul Room-Kydonia Restoran’da sanatseverlerle buluşacak.

Parçalarız… parçalanırız… bir parçadan çoğalırız… içimiz parçalanır… bir parçasını severiz… bir parçamız onda kalır… diğer parçamız yarım…

Hayatın kendisi değil midir parçalar? Onlar bir araya gelir resmin bütününü görürüz. Belirlenmişliğin can sıkıntısı oynatır parçaları yerinden, darmadağın eder, paramparça oluruz.

Bozup yaptıklarımız, inşa edip yıktıklarımızdır bizi biz yapan. Birbirimizden parçalar alır, birbirimizde parçalar bırakırız. Bir parçamız olur, bir parçası oluruz… Doğru zamanda yanlış yerde olan parçalar, yanlış zamanda doğru yerde olan parçalar… ya yitip giden parçalar?

Bizi farklı kılan da aynı parçalarla farklı sekilerle, farklı renklere, farklı hayatlara ulaşabilmek olsa gerek…

Rilke’nin dediği gibi “Parçalanmış bir hayatı ancak küçük parçalar halinde anlatabilirsiniz”. Ben de öyle yaptım. Birleştirdim, değiştirdim, bozdum, parçaladım…yılmadan yeniden yeniden denedim, ulaşacağım bütünlüğün ya da içinde kaybolacağım parçaların hazzıyla…iste budur ‘PARTS’ın doğuş hikayesi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT