Gültekin Çizgen - Birikimler

Tarihler: 14 Ekim 2014 Salı ~ 31 Ekim 2014 Cuma

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2014 ~ Eki 31, 2014

Fotoğraf sanatının duayenlerinden Gültekin Çizgen, sanat hayatının 55. yılını çok özel bir sergi ile kutluyor. Çizgen’in klasik eserlerinin yanında 1 Ocak 2014’ten bu yana aksatmadan her gün çektiği fotoğraflarının da yer aldığı “Birikimler” sergisi 14-31 Ekim 2014 tarihleri arasında Feyziye Mektepleri Vakfı’na ait Galeri Işık Teşvikiye’de sergilenecek.

Galeri Işık Teşvikiye, sanatın önemli temsilcilerini ağırlamaya devam ediyor. Fotoğraf sanatının ustalarından Gültekin Çizgen’in tecrübesini, modern teknolojiyle birleştirdiği 55 yıllık birikiminden oluşan fotoğraf ve portfolyolar sergisi “Birikimler”, 14-31 Ekim 2014 tarihleri arasında Galeri Işık Teşvikiye’de İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

Türkiye’de fotoğraf sanatı denince akla gelen en önemli isimlerden biri olan Gültekin Çizgen’in dünyaca ünlü pek çok klasik eserinin görücüye çıkacağı “Birikimler” sergisi, iddialı bir çalışmasını da gözler önüne serecek. 74 yaşındaki Çizgen’in sanattaki 55. yılına özel gerçekleştirdiği proje kapsamında 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren her gün çektiği fotoğraflar sergide yer alacak.

55.Yıla Özel İddialı Proje

“ Hayatım boyunca sadece bu mesleği yaptım ve başka hiç bir işle uğraşmadım. Çünkü sanat dışında herhangi bir yaşam biçimi öğrenmeyi beceremedim” diyen Çizgen bu projenin kendisi için bir tür iddia, gençlere “hodri meydan” demek olduğunu dile getiriyor. “Bir sanatçı olarak 55. yılımda neler yapabildiğimi görmek istedim” diyen Çizgen “ Zaten her gün fotoğraf çeken biri olarak bunu bir iddia haline getirmek ve kendimi sınamak önemliydi. Her şart altında fotoğraf çekilebilir, bunun için zaman ya da mekan aramaya ve yaratmaya gerek yok. Önemli olan gözdür ve fotoğraf olacak o anı görebilmektir. Bir daha da böyle bir proje yapabilir miyim, bilemiyorum” diyor.

Türkiye’de fotoğrafın kavramsallaşmasına ve kurumsallaşmasına büyük katkı sağlayan Gültekin Çizgen’in Galeri Işık Teşvikiye’deki sergisinde “Siyah Beyazlar”, “Klasikler”, “Fotoğrafta Atmosfer”, “Fotoğrafta Anlam”, “Leke Düzeni”, “Soyut”, “Renk Dünyası”, “Doğa”, “İstanbul”, “Çocuk”, “Yaşam Kesitleri”, “Yansımalar”, “Müzisyenler”, “Grafik Yapı”, “El-Ayak”, “Renk”, “Gölgeler”, “Kadınlar”, “Gecenin Rengi”, “Bakışlar” ve “Işık” albümlerindeki fotoğrafları, kolaj yapısında panoramik boyutta sergilenecek.

Gültekin Çizgen, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İsviçre, Fransa, ABD, Çin Halk Cumhuriyeti, Ürdün, Mısır, Brezilya, Kore ve Hindistan’nın da bulunduğu 13 ülkede solo sergiler açtı. Yeni Fotoğraf Dergisi’nin Kurucusu, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Enstitüsü Kurucu Onur Üyesi ve Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği Kurucu Başkanı olan Çizgen’in fotoğraf, gezi, deneme, resim ve cam sanatı alanlarında da çok sayıda yayını bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT