Harun Antakyalı - Apartopar

Tarihler: 24 Nisan 2014 Perşembe ~ 24 Mayıs 2014 Cumartesi

Yer: Galeri Ark

Adres: Cemil Topuzlu Caddesi No: 49 Çiftehavuzlar Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 369 49 00

Web: http://http://www.galeriark.com

E Posta: info@galeriark.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 24, 2014 ~ May 24, 2014

Büyük yüzeylerin ressamı Harun Antakyalı'nın, yeni sergisi “Apartopar”, 24 Nisan Perşembe günü, Galeri Ark’da açılacak. Sergi 24 Mayıs Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Büyük yüzeylerin ressamı olarak tanınan ve geçen yıl Ankara'da açtığı "Kriminal" isimli sergisinde suçu sorgulayan ressam Harun Antakyalı'nın yeni sergisi “Apartopar”, 24 Nisan Perşembe günü, Galeri Ark’da açılacak. Özgür figür çalışmaları ile adından söz ettiren sanatçının sergisi 24 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Metropoller, kentler, kasabalar derken köylerin de apar topar bir döngünün içine girdiğine dikkat çeken Antakyalı, sergisine neden bu adı verdiğini şöyle açıklıyor: "Yaşadığımız coğrafya ve bu coğrafyadaki yaşam alanlarımız oluşturulan kaygan zeminlerde yarına iz bırakmadan bir hengame içinde geçiyor. Apar topar verilen kararlar nefes alma alanımızı hızla daraltıyor. Düşünsel altyapı eksikliği konusunda uzman yetiştirilemiyor. Çoğunluk aldığı eğitimin dışında işler yapıyor ve sosyal süreci sapmış bir coğrafyada bunlar normal karşılanıyor. Kısacası bu coğrafyada her şeyimiz apar topar; bakıp geçtiklerimiz, aşklarımız, sosyal ilişkilerimiz, yaşama alanlarımız, yalanlarımız, uğraşılarımız, yasaklarımız, yaşamaya çalıştıklarımız ve hatta yaşayamadıklarımız. Sınırlanmış zamanlarımız, tutunmaya çalıştıklarımız, öğretilerimiz de apar topar. Yanından geçerken fark etmediklerimiz, betonlaştırdığımız kentlerimiz, kasaba ve köylerimiz... Oysa apar oyuncunun rol gereği seyircilerin duyacağı biçimde, ama öbür oyuncular sanki duymuyormuş gibi düşünmesi ya da konuşması, oyuncunun doğrudan seyirciye dönerek konuşması değil midir? Peki ya topar? Telaş içerendir. Biri söylem, bir diğeri eylemdir. Zaten yaşam da söylem ve eylemi temel almaz mı? ...Ve deyimler, dilimizde o kadar çok deyim var ki, apartopar konuşmalarımız, dinlemelerimiz. Bu coğrafyada her şey apar topar."

22 Mart 2014 tarihinde Anadolu Yakası’ndaki sanatseverler ile buluşan Galeri Ark’ın kurucusu ortağı Deniz Berkol, böyle önemli bir ressamın eserlerini sergilemekten dolayı duydukları memnuniyetini şöyle dile getiriyor: “Harun Antakyalı Türkiye’de resim sanatına önemli katkılar sağlamış, farklı bir bakış açısı kazandırmış, sokak resimlerini galerilere taşımış, özgür figür akımına öncülük etmiş ve Türk resim sanatını farklı boyutlara taşımış değerli bir sanatçı. Böyle bir ustanın eserlerini sanatseverler ile buluşturmak bizi ayrıca heyecanlandırdı.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT