Hayal Gücü ve Mizansen

Tarihler: 05 Eylül 2015 Cumartesi ~ 20 Eylül 2015 Pazar

Yer: Bauart Galeri

Adres: Kemeraltı Caddesi 24 A, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 5, 2015 ~ Eyl 20, 2015

25 yıldan daha uzun bir süreden beri İstanbul’da çeşitli uluslararası sanat bursu programları gerçekleştiriliyor. Dünyanın çok farklı ülkelerinden sanatçılar Boğaz kıyısındaki bu metropole geliyor ve çalışmalarını burada sürdürüyorlar. Bir taraftan şehrin zengin tarihinden ilham alırken, diğer taraftan İstanbul’un canlı kültür hayatı içinde yeni esin kaynakları oluşturuyorlar.

5 Eylül 2015 tarihinde, Almanca konuşulan ülkelerden gelen sanatçıların katıldığı çeşitli burs programlarının küratörleri ve danışmanları 14. İstanbul Sanat Bienali çerçevesinde programlarını tanıtacak ve „Hayal Gücü ve Mizansen“ başlıklı serginin açılışını yapacaklar.

Bir süreliğine İstanbul’da yaşayan ve çalışan altı seçilmiş sanatçı, 14. Sanat Bienali vesilesiyle farklı gerçekliklerin ve onların temsiliyetinin birlikte varoluşu konusuyla ilgili çalışıyor.

„Tuzlu Su: Düşünce Biçimleri Üzerine Bir Teori“ başlığıyla gerçekleştirilecek olan 14. İstanbul Bienali’nin mekanların farklı boyutlarını yansıtacak olması gibi, „Hayal Gücü ve Mizansen“ sergisinde yer alan sanatçılar da kendi çalışmalarının boyutlarını çok yakından tanımadıkları bir çevreye yansıtıyorlar. Hedeflenen, sanatçıları disiplinlerarası ve sinerjik çalışmaya yüzeyde yer alanların değil anlam bağlantılarının derinliklerinin yönlendirmesi.

Küratörler ve danışmanlar 5 Eylül'de seçilmiş programları, programların hedeflerini ve Istanbul sanat çevreleriyle varolan bağlantıları kısaca tanıtacaklar ve ardından "Hayal Gücü ve Mizansen" sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

Katılan Sanatçılar
• Marianna Christofides, Köln
• Angela Fensch, Berlin
• Matthias Grotevent, Düsseldorf
• „G.R.A.M „Martin Behr & Günther Holler-Schuster
• Nicole Hoesli, Zürih
• Franziska Klotz & Michael Wutz, Berlin
• Julia Lazarus, Berlin

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT