Mathilde Melek An - Gelincik

Tarihler: 24 Eylül 2014 Çarşamba ~ 16 Ekim 2014 Perşembe

Yer: Gama Galeri

Adres: Turnacıbaşı sok. No:21 Beyoglu Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 69 22

Web: http://http://www.gamagallery.com

E Posta: info@gamagallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2014 ~ Eki 16, 2014

Sonsuz Arayışın Evrimsel Hikayesi – Gelincik

Fransız ve Türk kültürünün bir karışımı olan sanatçı Mathilde Melek An’ın fotoğraf, arşiv ve video yansımalarından oluşan, kültür kodlarıyla kadın imajını sorguladığı “Gelincik” sergisi 19 Eylül’de, Gama Gallery’de açıldı.

Sanatında, bireysel ve kolektif bakış açısı, geleneksel ve modern kültürel yapı olgularının karışımını yansıtan An, çalışmalarında ‘neden fotoğraf çekiyoruz?’ sorusuna cevap aramaktadır. Bireyin fotoğraflanan anı kendi hafızasında taşıdığını ama yine de fotoğraf ile bunu görünür kıldığını belirten An, fotoğrafları yan yana koyduğunda bu anların bireysel hafızadan çıkıp kolektif bir ana dönüştüğünü belirtiyor.

Çalışmalarında kişisel geçmişin görüntüsü arşiv, görünürü netleştiren projeksiyon, kültürlerin kolektif hafızası ve yansıması ve tüm bu formüllerden oluşan kimlik, kadın kimliği; Gelin ve Gelincik çiçekleri onun sanatının ince işçilikle süslenmiş motiflerdir. Kimliklerin bu köprü üzerinde yorumlanması üzerine başlayan sonsuz bir arayış yolunda sanatçı, evrimsel bir yolculuğa girmektedir.

Çalışmalarında fotoğraf ve videoyu araç olarak kullanarak basılı ya da farklı kültürel olguları resmeden fotoğraf öykücüsü Mathilde Melek AN’ın “Gelincik” sergisi 19 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında Gama Gallery’de görülebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT