Meltem Sırtıkara - Zamanlama Meselesi / A Matter of Timing

Tarihler: 28 Mart 2014 Cuma ~ 04 Mayıs 2014 Pazar

Yer: Mixer Arts

Adres: Boğazkesen Cad. No:45 Bodrum Kat Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 28, 2014 ~ May 4, 2014

Meltem Sırtıkara çalışmalarında kitle iletişim araçlarının insan yaşamında gittikçe çoğalan ve bir şekilde maruz kalmaktan kaçınılamayan etkilerini iletişim, ilişki, kayıtsızlık gibi olgular üzerine dokunarak görünür kılıyor.

Kompozisyonlarında birbirine yakın gibi görünen figürler, hissedilen ama öne çıkmayan bir gelirim ile diyalogdan uzaktırlar. Belki yaşanıp bitmiş bir süreci, belki hiç olamamış bir zaman dilimini temsil ederlerken, iletişim yoksunluğunun yol açtığı aşık olamama durumunu izleyene aktarırlar. Zihinlerinde yaşattıkları kadın ve erkek gerçekliğinin arayışında olan figürler, zamansız karşılaşmalarla birbiriyle teğet geçerler.

Sırtıkara yalnızlık olgusuna dikkati çekerken kullandığı; telefon, mouse, mektup gibi iletişim simgelerinin yanı sıra toplumda kabul gören hali ile kadın –erkek kimliğini tanımlayan ceket, eldiven, şapka, papyon gibi gündelik yaşamın en yaygın öğelerine vurgu yaparak figürleri baskın kılar.

Eserlerinde fon olarak kullandığı düşsel renkler arasında kırmızının yanı sıra siyah ve beyazı öne çıkarırken, nostaljik renklerle durumun kendisine ters düşen ve birbirine teğet geçen ‘cool’ figürler ile ironik bir ‘zamanlama meselesi’ oluşturur.

En temel meselelerinden birisi günümüz insanının kendine ve çevreye yabancılaşma hali olan sanatçının, tuval yüzeyine veya yerleştirmelerine paralel olarak kullandığı ‘ip’, figürleri zaman zaman bulundukları yüzeyin dışına taşıran ve hareketli kılan bir olgu haline gelir.

Sanatçı çalışmalarını şöyle tanımlar; “Son zamanlarda işlerimin üzerinde 1960’lardan sonra gelişen kent hayatı içinde değişen insan ilişkileri, kitle iletişim araçlarının etkisi, kadın& erkek olma hali, iletişimsizlik, moda ve cool kimlikler, narsizim, aşk ve kayıtsızlık gibi kavramlar etkili oluyor.”

Mekan-zaman, kayıt-kayıtsızlık gibi kavramlarla kitle iletişim araçları ve günümüz hızlı yaşamının insan ilişkileri üzerindeki etkilerini işaret eden Meltem Sırtıkara’nın son dönem çalışmaları 4 Mayıs 2014 tarihine kadar Mixer’de izlenebilir.

6 Nisan 2014 Pazar günü saat 15.00’ da sanatçı Meltem Sırtıkara’nın katılımıyla sergi turu düzenlenecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT