Naz Köktentürk - Küstüm Oynamıyorum

Tarihler: 20 Kasım 2013 Çarşamba ~ 28 Şubat 2014 Cuma

Yer: Rezan Has Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 20, 2013 ~ Şub 28, 2014

Tarlabaşı’nda Yok Edilen Hayatların Çaresizliği Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde

Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi, fotoğraf sanatçısı Naz Köktentürk’ün “Küstüm Oynamıyorum” isimli sergisine 20 Kasım-28 Şubat 2014 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

‘Tarlabaşı’nda binadan çok hayatı, insanı, insan hallerini anlatmak istedim. Ağır Roman’dan da öte; iki kere ağırlaştırılmış masalını bir semtin... ’

Naz Köktentürk, kişisel bir hikâyeden yola çıkarak, yok edilen hayatların çaresizliğini; kısırlaşmış hayatımızda göremediğimiz insanların izlerini takip ederek, yakın geçmişin haykırışını bu sergi ile anlatıyor.

Naz Köktentürk’ün 2 bölümden oluşan ‘Küstüm Oynamıyorum’ projesi, Tarlabaşı’nda yıkım sürecine kadar geçirdiği altı yılın hikâyesi olarak karşımıza çıkıyor. Leica M7 fotoğraf makinesi ile siyah-beyaz 35 mm çekilen fotoğrafların yer aldığı ilk bölüm, Tarlabaşı’nda yaşayan insanların yaşamına dair sanatçının gözlemlerinden oluşuyor. İkinci bölüm ise, orta format Hasselblad fotoğraf makinesi ile tamamen bir çağrışımdan yola çıkarak, yıkım süresinde Street Art sanatçılarının binalara bir başkaldırı olarak yaptıkları ‘stenciller’in mekanlar ile birlikte fotoğraflanması sonrası bir diğer Street Art sanatçısı Ari Alpert ile birlikte yine bu fotoğraflar üzerinde yeni bir stencil çalışması yaparak tamamlanan ve Türkiye’de ilk kez uygulanan bir teknikle oluşturulan sekiz fotoğrafı içeriyor. Sergide bu çalışmalara ek olarak, Tufan Dağtekin’nin Augenberg (Göz Dağı) adlı bir ‘Digital Art’ çalışması da sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi, 28 Şubat tarihine kadar Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi’nde görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT