Olmadı Kaçarız / Take It Or Leave It

Tarihler: 10 Şubat 2015 Salı ~ 07 Mart 2015 Cumartesi

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 10, 2015 ~ Mar 7, 2015

Kentin yoğun temposu, trafik, çevre kirliliği ve doğal kaynakların yok olması tehdidi karşısında nefes alacak bir alan gerçekten kaldı mı?

Genç küratörler Melike Bayık ve Mergüze Günay 10 sanatçının katılımıyla bu soruya cevap arıyor...

Doğayı görmezden gelen; hatta ona karşı işleyen kentleşme süreci, tek tip kutuların içerisinde yaşamaya mahkûm, tabiat özlemini farklı ikâme yolları ile gidermeye çalışan ironik bir modern varoluş modeli ortaya koyar. Gökyüzünden boşluğa bırakılmış izlenimi yaratan binalar kolektif bilinci de kendilerine göre şekillendirir: eskinin tarım arazilerinin yerlerini bugün süslü ve göz boyayıcı oluşlarıyla bellekleri yıkayan “muazzam” binalar ve alışveriş merkezleri almıştır. Kitleler yerel kültürlerinden “sürülmüş”; dışlayıcı bir üst-kültüre adapte olmaya zorlanarak mutlak bir yabancılaşma veya ütopik hayallere sığınma tercihinde bırakılmıştır. Şehir hayatı doğaya dönme arzusunu artırırken bugün dönülecek bir ideal mekânın varlığı sorunu da aslında çözümsüzlüğün ifadesidir. Dönüşen ve tükenen bir yaşam olanağının arayışı…

Rüzgardan oluşan bir orkestrayı yöneten ağaçları izlemek... Toprağa öylece uzanıp gökyüzünü, yıldızları seyretmek mümkün olacak mı?

Ocak ayında “Pardon, Kaçıncı Kat?” ile kentleşme üzerine bir söylem geliştiren serginin devamı niteliğindeki “Olmadı Kaçarız” sergisi 10 Şubat – 7 Mart tarihleri arasında MERKUR’de görülebilir.

Küratörler / Melike Bayık & Mergüze Günay
Sanatçılar: Ali İbrahim Öcal, Didem Erbaş, Hayati Çitaklar, Horasan, Manbor, Mustafa Duymaz, Saliha Yılmaz, Şifa Girinci, Tunca Subaşı, Volkan Kızıltunç

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT