Polonya Sanatında Oryantalizm

Tarihler: 04 Kasım 2014 Salı ~ 18 Ocak 2015 Pazar

Yer: Pera Müzesi

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2014 ~ Oca 18, 2015

Polonya sanatındaki oryantalist eğilimleri, resim, desen, tekstil ve grafik eserlerle gözler önüne serecek geniş kapsamlı sergi 24 Ekim 2014 - 18 Ocak 2015 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde.

17. yüzyıldan, 19. yüzyılın başlarına kadar devam eden bir dönemi kapsayan sergideki eserler arasında Jan Christian Kamsetzer’in Türkiye seyahatinden desenlerin yanı sıra, Zmurko ve Brandt gibi sanatçıların oryantalist görünümleri de bulunuyor. Eserlerin çoğu Osmanlı dünyasını konu alırken daha küçük bir bölümü Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya değiniyor.

Pera Müzesi’ndeki sergide 1864-1876 yılları arasında Sultan Abdülaziz’ın saray ressamlığını yapan Stanislaw Chlebowski için ise özel bir bölüm bulunuyor. Özellikle aralarında Jan Matejko, Waclaw Pawliszak, Jan Ciaglinski ve Jacek Malczewski gibi isimlerin bulunduğu Türkiye’yi ziyaret etmiş sanatçılara ait eserler de dikkat çekiyor.

Polonya-Türkiye diplomatik ve kültürel ilişkilerin 600. yıldönümü kutlamaları kapsamında hazırlanan sergide, Varşova, Kraków, Poznan, Wroclaw ulusal müzeleri, Varşova Üniversite Kütüphanesi ve LazienkiSaray Müzesi’nin yanı sıra İstanbul Askeri Müze’den eserler de yer alıyor.

Etkinlik Polonya-Türkiye diplomatik ve kültürel ilişkilerin 600. yıldönümü kutlamalarını içeren 2014 kültür programı kapsamında düzenlenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT