Sabire Susuz - Sobe

Tarihler: 05 Eylül 2015 Cumartesi ~ 02 Ekim 2015 Cuma

Yer: Galeri Merkur

Adres: Mim Kemal Öke Cad. Erenler Apt. No: 12 D: 2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 231 69 87

Faks: 0212 225 37 37

Web: http://http://www.galerimerkur.com

E Posta: galeri@galerimerkur.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 5, 2015 ~ Eki 2, 2015

SABİRE SUSUZ 8. KİŞİSEL SERGİSİ “SOBE” İLE MERKUR’DE...

Sabire Susuz’un topluiğne ile tutturulmuş kıyafet etiketlerinden tasarladığı sergisi “SOBE” 5 Eylül 2015 tarihinde MERKUR’ de açılacak.

Yaygın olarak tüm dünyada bilinen saklambaç oyunu ile Sabire Susuz, SOBE adlı 8. kişisel sergisiyle cinayete kurban edilen ve şiddete maruz kalan kadınları ironik biçimde ele alarak bakışları toplumsal gerçekliğimize odaklamayı hedefliyor.

Oyuncular arasından rasgele seçilen bir ebenin bir koluyla gözlerini kapatıp duvara yaslanarak kendi belirlediği sayıya kadar saymaya başlamasıyla, oyuna katılan herkesin saklanması esasına dayanır bu oyun. Saymayı bitirip gözlerini açtıktan sonra ebenin, saklananları bulup sobelemesi ve oyuncuların da kazanabilmesi için ebeye görünmeden sayım yapılan duvara dokunup sobe diye bağırmaları gerekir.

Saklambaç oyununun sergiye konu olan gerçek yaşam versiyonunda ise ataerkil yapı ebeyi, kan bağı, gelenekler / toplumsal role indirgenmiş kadınlar ve çocuk yaştaki kızlar da zorla bu oyuna dahil edilerek saklanmaya zorlanan oyuncuları temsil eder. Ebe istediği mekanda istediği komutu vererek geri sayıma başlar. Sergi saklanmak istemeyen ve komutlara direnen kadınların, ebe ve yandaşları tarafından cinayet, intihar ve şiddetle ört-bas edilmeye çalışılmasına “SOBE” diyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT