Şifa Sanatı Ayurveda Günlüğü Sergisi

Tarihler: 11 Nisan 2014 Cuma ~ 11 Mayıs 2014 Pazar

Yer: Park Art İstanbul Sanat Galerisi

Adres: Osmanağa Mah. Yoğurtçu Park Cad. No:44/B P.K. 34714 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 550 91 75

Faks: 0216 550 91 76

Web: http://http://www.parkartistanbul.com

E Posta: info@parkartistanbul.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2014 ~ May 11, 2014

Francois Fleury - Urban Art Project No: 6

“Kendiyle yüz yüze olmak; her sabah tan ağarırken, kendi içselliğinde, sözcüklerin, işaretlerin ve imgelerin yer bulduğu yaratıcı bir edime açılan bir sessizlik ve güzellikle buluşmak. En hakikisinden yaşama duygusu.

Bu sergi, geçirilen günlerin mahremiyetinde ifşa etmek istiyor kendini. Bir terapi uzmanı olarak, Şifa Sanatı olarak nitelenebilecek bu olayı paylaşma arzusu duydum; başka bir deyişle, bir hasta olarak Güney Hindistan’da günler süren bir ayurveda tedavisi sırasındaki kısa duyumsal yaşanmışlıkta biçimlenen arayüzü dile getirmek istedim.”

Sanatçı Hakkında:

François Fleury, Vevey Arts et Métiers okulundan dekoratör, Lausanne IES’ten ergoterapi uzmanı ve Grenoble Psikoloji ve Tıp Üniversitesi’nden araştırmacı olarak mezun oldu.

Grafiker, ergoterapi uzmanı, aktör, etnopsikolog, psikoterapi uzmanı, sanatla terapi uzmanı olarak çalıştı.

François Fleury 1947'de doğdu, uzun yıllar Lausanne’da psikiyatri alanında ergoterapi uzmanı olarak çalıştıktan sonra aynı kentte Théâtre Onze bünyesinde aktörlere yönelik deneysel bir çalışmanın hazırlanıp uygulanmasına katıldı; bu çalışma sayesinde pek çok gösteri düzenlendi. İtalya’da Urbino ve Verona Üniversiteleri’nde etnopsikoloji alanında danışman asistan oldu. Lausanne’da Appartenances adlı derneğin kurucuları arasında yer aldı ve klinik etnopsikoloji alanında danışman olarak çalıştı; göçmenlerin akıl sağlığı alanında ders verdi, eğitim ve süpervizyon çalışmalarına yaptı (www.appartenances.ch).

Yine Lausanne’da DPA-CHUV’un Topluluk Faaliyetleri bölümü bünyesinde, 20 yıldan uzun süre sanatla terapi atölyeleri düzenledi, pek çok film çekti (www.activites-communautaires.ch).

* Francois Fleury Park Art İstanbul’da sergisi boyunca sürecek bir Şifa Sanatı Atölyesi de düzenlemektedir. Katılım için lütfen parkartistanbul ‘a ulaşınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT