Ülgen Semerci ve Burcu Yağcıoğlu - Siste

Tarihler: 06 Temmuz 2015 Pazartesi ~ 01 Ağustos 2015 Cumartesi

Yer: Amerikan Hastanesi Sanat Galerisi

Adres: Güzelbahçe Sok. 20. Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 444 37 77

Web: http://http://www.amerikanhastanesi.org

E Posta: info@amerikanhastanesi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 6, 2015 ~ Ağu 1, 2015

Siste: Yüzen buzullar ve yaban domuzları

Ülgen Semerci ve Burcu Yağcıoğlu’nun ortak sergileri ‘Siste’, 8 Haziran - 1 Ağustos 2015 tarihleri arasında Amerikan Hastanesi Operation Room Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. İki sanatçının sis fenomenini hem kelime hem de metaforik anlamlarıyla ele aldıkları sergi, buzullar erirken oluşan okyanus sisinden, yabandomuzlarını sarmalayan orman sisine kadar uzanan estetik bir önermeden oluşuyor. Sergi, Pazar günü hariç her gün 10:00-19:00 saatleri arasında Amerikan Hastanesi “Operation Room”da gezilebilir.

Burcu Yağcıoğlu ve Ülgen Semerci’nin Arnavutköy’de bir atölyede gerçekleştirdikleri ilk ortak sergileri Sel Bastı’dan sonra ikinci ortak sergileri olan Siste, Amerikan Hastanesi “Operation Room”da sanatseverlerle buluşuyor.

“Burcu Yağcıoğlu ve Ülgen Semerci Siste’de belirli aralıklarla galeri zeminine yayılan sisle hem doğayı geri dönüşsüz biçimde yok edişimizin yarattığı zemin kaybını hem de serginin atmosferini belirleyen kesin anlamlandırma, sınıflandırma ve ayrımlara gösterdikleri direnci somutlaştırırlar... Siste, görsel bilinçaltından üreyen imgeler, yayılan, dağılan sisle bulanıklaşan sınırlar ve üzerine kurulduğu anlatılarla umudu ve kasveti yeniden düşünmeye davet eden bir mekan temsili, estetik bir dolaşım sistemi yaratıyor.”

BURCU YAĞCIOĞLU 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Gu¨zel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölu¨mu¨’ndeki lisans eğitiminin ardından Sabancı Üniversitesi Görsel Sanat ve Görsel İletişim Tasarımı Bölu¨mu¨’nde yu¨ksek lisansını tamamladı. 2008 yılında Goldsmiths Üniversitesi Gu¨zel Sanatlar Bölu¨mu¨’nde ikinci yu¨ksek lisans eğitimi için Londra’ya taşındı. Şu an Londra’da ve İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Burcu Yağcıoğlu’nun pratiği desen, video, kolaj ve resim gibi çeşitli disiplinleri kapsar. Tu¨rler, doğa ve kurgu arası ilişkileri ve değişimleri araştıran çalışmalar u¨retirken gif animasyonlar, yemek kitapları ve ansiklopediler gibi çeşitli görsel sistemler ve u¨ru¨nlerle çalışır. Enformasyon dolaşımı, doğa algıları ve verili ku¨ltu¨rel hiyerarşiler çalışmalarının odak noktasını oluşturur. Son dönem sergilerinden bazıları şunlardır: ‘Buluşma’, Sakıp Sabancı Mu¨zesi (2015), Art Brussels - Galeri Nev, Belçika (2015); ‘Texture/Collage’ Sergisi, Tate Modern, Londra (2014); Akbank Gu¨nu¨mu¨z Sanatçıları Ödu¨lu¨ Sergisi, İstanbul (2014); ‘Sel Bastı – Gelecek Hatıraları Üzerine Bir Çalışma, İstanbul (2014); ‘Komşular’, İstanbul Modern, 2014.

1981’de İstanbul’da doğan ÜLGEN SEMERCİ, lisans eğitimini Kanada Montréal’de Concordia Üniversitesi’nde resim u¨zerine tamamladıktan sonra, ABD’de New York Studio School’da resim ana dalında yu¨ksek lisans yaptı. 2010 yılında İstanbul’a taşındı. 2012 yılında İzlanda (Nes Artist Residency) ve Finlandiya’da (Arteles) iki misafir sanatçı programına katılan Semerci halen İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. Semerci pratiğini temelde manzara, algısı ve temsili u¨zerine yapılandırıyor. Ağırlıklı olarak yağlıboya ile çalışan Semerci, 2012’den beri fotoğrafı pratiğine eklemlendiriyor. Sergilerinden bazıları şunlardır: ‘Sel Bastı - Gelecek Hatıraları Üzerine Bir Çalışma’ İstanbul (2014); ‘Keyif ve Du¨zen’ Galeri Işık, İstanbul (2011); ’35/25’ The Painting Center, New York, NY (2009); ‘Annual Painting and Drawing Exhibition’ Galerie Art Mûr, Montréal, QC (2006).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT