World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014

Tarihler: 12 Ağustos 2014 Salı ~ 02 Eylül 2014 Salı

Yer: Forum İstanbul AVM

Adres: Kocatepe Mah. Paşa Cad. Bayrampaşa İstanbul

Telefon: 0212 443 13 50

Faks: 0212 443 13 99

Web: http://http://www.forumistanbul.com.tr

E Posta: bilgi@forumistanbul.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 12, 2014 ~ Eyl 2, 2014

Dünyanın en prestijli basın fotoğrafları yarışması “World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014”ün sergisi, 12 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da gezilebilecek.
Her yıl ödüllü fotoğrafçıları ağırlayan serginin bu yılki konuğu ise Orta Afrika’daki protestolar sırasında çektiği fotoğrafla ödüle layık görülen Fransız fotoğrafçı William Daniels olacak.

Forum İstanbul, bu yıl altıncı kez, dünya foto muhabirliğinin bir yıllık güncesi niteliği taşıyan ve geçtiğimiz yıl dünya gündemine oturmuş olayların canlı belgesi olarak konumlandırılan fotoğrafların yer aldığı World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları 2014 sergisinin ev sahipliğini üstleniyor.

Sergi, bu yıl 57.’si düzenlenen World Press Photo 2014’te dünyanın dört bir yanındaki ajans, gazete ve dergileri için çalışan foto muhabirleri tarafından yarışmaya gönderilen eserler arasından dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşuyor. Yıl boyunca dünya metropollerini dolaşan sergi, 12 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Forum İstanbul’da İstanbullularla buluşacak.

132 ülkeden 5.754 fotoğrafçının, 98.671 fotoğrafla katıldığı ve 19 jüri üyesinin değerlendirme yaptığı World Press Photo - Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’ndan 140 fotoğraf Forum İstanbul’da sergilenecek.

Forum İstanbul’un bu yıl 6. kez ev sahipliği yaptığı sergide ziyaretçiler, geçtiğimiz yıl dünya gündemine damgasını vurmuş olaylara bir de basın fotoğrafçılarının gözünden bakma fırsatı yakalayacak.

Ödüllü fotoğrafçılar İstanbul’da, Kerim Ökten de anılacak

Her yıl dünyaca ünlü konukları ağırlayan Forum İstanbul’da, bu yılki etkinliğin onur konuğu; Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında başlayan çatışmalarla kaos ortamına sürüklenen ve soykırım tehlikesiyle baş başa kalan Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yaptığı çalışmayla World Press Photo 2014’te ‘General News Stories’ (Genel Haberler Hikayeler) kategorisinde 2.’lik ödülü kazanan Fransız fotoğrafçı William Daniels olacak. Forum İstanbul’daki sergi açılışında fotoğraf tutkunlarıyla bir araya gelecek olan Daniels ayrıca, 12-13-14 Ağustos’ta gerçekleşecek Fotojurnalizm atölyesinin moderatörlüğünü üstlenecek. William Daniels ayrıca 14 Ağustos Perşembe günü Salt Beyoğlu’nda bir sunum gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden uluslararası fotoğrafçımız Kerim Ökten de World Press Photo sergisi kapsamında anılacak. EPA (European Pressphoto Agency) ve AP (Associated Press) ajanslarında uzun yıllar çalışmış olan Ökten, World Press Photo 2014 yarışmasının da final jüri üyelerinden biriydi. World Press Photo açılışında Kerim Ökten anısına, Associated Press’den fotoğrafçı arkadaşı Lefteris Pitarakis’in kısa bir video röportajı ve ardından da Ökten’in kariyeri boyunca yaptığı çalışmalardan oluşan bir seçkinin gösterimi gerçekleşecek.

World Press Photo 2014 Multimedya Yarışması'nda Uzun Metraj dalında Birincilik Ödülü'nü kazanan Emin Özmen ve multimedya konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapan ve eğitim veren Sevgi Ortaç da Salt Beyoğlu’nda 15 Ağustos Cuma günü bir söyleşi gerçekleştirecekler. İkili, fotojurnalizm alanında multimedya mecrası hakkında konuşacaklar ve hem Özmen'in ödül kazandığı çalışma hem de yarışmada ödül kazanan diğer çalışmalardan oluşan bir sunum gerçekleştirecekler.

Fotoğraf dünyasının kalbi İstanbul’da atacak, fotoğraf enerjisi tüm şehre yayılacak

Forum İstanbul’da sergiyle eşzamanlı olarak gerçekleşecek etkinliklerle ziyaretçiler fotoğrafın büyülü dünyasının bir parçası olacak. Orta-ileri seviye fotoğrafçılar 12-14 Ağustos tarihleri arasında Willam Daniels’in moderatörlüğünde gerçekleşecek Fotojurnalizm atölye çalışmasında güncel olayları fotoğraf aracılığıyla anlatmanın teknikleri üzerinde çalışırken; çocuklar 23-24 Ağustos tarihlerinde ‘Fotoğraf’ın ‘F’si’ atölyesinde fotoğrafçılığa ilk adımı atacaklar.

29-31 Ağustos tarihlerinde, Fotorek Fotoğraf Merkezi'nde gerçekleşecek Foto-Maraton yarışmasında ise amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçılar, eserlerini usta bir jürinin değerlendirmesine sunacak ve ödüller için yarışacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT