Zora Volantes - Rotations / Rotasyon

Tarihler: 17 Mart 2015 Salı ~ 10 Nisan 2015 Cuma

Yer: Avusturya Başkonsolosluğu Kültür Ofisi

Adres: Köybaşı Caddesi No: 44 Yeniköy Sarıyer İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 17, 2015 ~ Nis 10, 2015

Zora Volantes ışığın etkisini gösteren büyük ve aynı zamanda da hafif olan mekan enstalasyonları ile göze çarpmaktadır. Alman Tarabya Kültür Akademisi bursiyeri olan sanatçı Kültür Ofisi’ndeki sergide evrendeki gezegenleri konu alıyor. Gezegenlerin şekilleri ve dönüşleri sanatının odak noktasını oluşturmaktadır. Sanatını resim, mekan enstalasyonları ve performanslarla ifade ediyor. Mevlana C. Rumi ve dervişlerin dönüşleri ile ilgilenmesi bu serginin ilham kaynağı olmuştur. Dünyanın dönüşü (rotasyon) ile gece ve gündüzün meydana gelmesi Zora Volantes’i aydınlığın ve karanlığın etkilerini sorgulamaya yöneltmiştir.

Bu sergide sanatçı resim ve mekan çalışmalarının yanı sıra, canlı bir performans gerçekleştiriyor.

Zora Volantes liseyi bitirdikten sonra Berlin Hür Üniversitesi’nde sinema ve tiyatro bilimleri eğitimi aldı. 1994 yılında Berlin Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda heykeltıraşlık eğitimine başlayan Volantes, 1995 yılında Erasmus bursu alarak Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Michelangelo Pistoletto’nun yanında eğitim gördü. 2000 yılında Rebecca Horn’un öğrencisi oldu. Zora Volantes’in aldığı sayısız burslar arasında Londra DAAD Bursu ve Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi Genç Sanatçılar Teşvik Bursu ve Konrad Adenauer Vakfı Bursu sayılabilir. Volantes’in ilk sanatsal çalışmalarında “mekan” ve mekan enstalasyonları ön plandaydı.

2000 yılından itibaren sanatsal anlatım aracı olarak performans çalışmalarına yöneldi. Berlin Mitte’deki St. Elizabeth Kilisesi’nde yaptığı çalışma, sanatçının en yeni mekan enstalasyonlarına bir örnektir. 2013 yılında Artist in Residenz programı çerçevesinde Florian Werner tarafından St. Christoph am Arlberg’e davet edildi. Volantes 2014 yılında Berlin’de kendi gösteri mekanını açtı. Buradaki son çalışması ise, tablolarla güneş döngüsünü sergilediği “Aurora 2014” dür.

Sanatçı şu sıralar içerik olarak aydınlık ve karanlık fenomeni ile ilgilenmekte ve Tarabya Kültür Akademisi’nin burslu sanatçısı olarak İstanbul’da bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT