Genç İkili Gümüşlük’te Konser Verecek

Tarihler: 25 Temmuz 2014 Cuma ~ 15 Ağustos 2014 Cuma 25 Temmuz 21:00

Yer: Koyunbaba Antik Yaş Ocağı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 25, 2014 ~ Ağu 15, 2014

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali iki genç yetenek, Piyanist Erdem Mısırlıoğlu ve Çelist Jonathan Bloxham’ı festival sahnesinde konuk ediyor.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, başladığı yıldan bu yana birbirinden ünlü müzisyen ve orkestraları konuk ederken, genç yetenekleri de ihmal etmiyor. Festival, bu defa yaşamını İngiltere’de sürdüren genç Piyanist Erdem Mısırlıoğlu ve İngiliz Çelist Jonathan Bloxham’ı 25 Temmuz akşamı saat 21:00’de tarihi mekan Koyunbaba Antik Yaş Ocağı’nda ağırlayacak.

İkili geceye Johann Sebastian Bach’ın, aranjesi Wilhelm Kempff’e ait “Siciliano (from the Sonata for flute and keyboard, BWV 1031)” adlı eseriyle başlayacak. Ardından Ludwig van Beethoven’ın “Piyano Sonatı no.7 re majör, op.10 no.3” adlı eserini seslendirecek olan sanatçılar, gecenin ilk yarısını Robert Schumann’ın viyolonsel ve piyano için yazdığı 73 eser sayılı “Üç Fantezi”siyle bitirecek. Konser, gecenin ikinci yarısında Claude Debussy ile açılacak. İkili, bestecinin “Beş prelüd 1.ci kitaptan; 8: La fille aux cheveux de lin, 9: La sérénade interrompue, 10: La cathédrale engloutie, 11: La danse de Puck, 12: Minstrels” adlı yapıtlarını seslendirecek. Son olarak Ludwig van Beethoven’ın, “Sonat sol minör piyano ve violonsel için op.5 no.2” adlı eseriyle izleyici karşısına çıkacak olan ikilinin yorumlayacakları eserin başlıkları, “Adagio sostenuto e espressivo - Allegro molto più tosto presto” ve “Rondo. Allegro”dan oluşuyor.

Genç yaşta büyük başarıları var

Martin Roscoe ve Ronan O'Hora'dan eğitim aldığı Guildhall School of Music and Drama'da sahne sanatında master yapan Erdem Mısırlıoğlu, daha önce Junior Guildhall'da Mark Fielding ile piyano okudu. Sanatçı, 2006 yılında Uluslararası Genç Piyanistler Rachmaninov Yarışmasında ödül kazandı ve GSMD'de 2006'da Tuşlu Çalgılar Ödülüne, 2008'de de Principal's Ödülüne layık görüldü. 2008’de BBC Yılın Genç Müzisyeni Yarışmasında piyano bölümünü kazandıktan sonra Galler BBC National Orkestra ile “Paganini'nin bir Teması üzerinde Rapsodisi”ni icra etti. 2011 yılında Avrupa Beethoven Piano Society'nin meslekdaşlararası yarışmasında birinciliğe layık görüldü. Tutkulu bir oda müzisyeni olan Erdem, GSMD'de arkadaşlarıyla kurduğu piyano üçlüsü “Trio İsimsiz”in de üyesidir. Kısa bir süre önce Young Classical Artists Trust tarafından keşfedilen trio, üç yıl boyunca bu vakıf tarafından temsil edilecek. Mısırlıoğlu, dünyaca ünlü konser salonlarında performanslar sergileyerek genç yaşına rağmen adını başarıyla duyurdu.

İngiliz viyolonselist Jonathan Bloxham, Yehudi Menuhin School ve Royal College of Music’te Thomas Carroll ve daha sonra Londra’da bulunan Guildhall School of Music and Drama’da Louise Hopkins ile birlikte çalıştı. Son derece çok yönlü bir müzisyen olan Jonathan Bloxham, aralarında Guilhermina Suggia Gift ve the Royal College Cello Prize’ın olduğu çeşitli viyolonsel yarışmalarında ve en son the Weiz International Conducting Competition’da ödül aldı. The Busch Ensemble ile birlikte 2012 Royal Overseas League Competition, Salieri-Zinetti Competition, Pinerolo Competition ve Schumann Chamber Music Prize’da birincilik ödülüne layık görüldü. Bloxham, solo ve oda konserleri de dahil olmak üzere dünyanın bir çok yerinde konserler verdi. Sanatçı önümüzdeki dönemde Hollanda, İtalya ve Çin’de, ayrıca Londra’daki Purcell Room ve Wigmore Hall’da konserler verecek olup Avrupa’daki pek çok festivale katılmaya hazırlanıyor.

Milli yas nedeniyle Kemal Gekic konseri ertelendi

Filistin’de yaşamını yitirenler ve bölgede yaşanan acılara ortak olmak amacıyla Başbakanlık tarafından alınan 3 günlük milli yas kararı nedeniyle, festival kapsamında 22 Temmuz akşamı yapılacağı duyurulan Piyanist Kemal Gekic konseri 27 Temmuz Pazar akşamı saat 21:00’e ertelendi. Festival organizasyonu adına açıklama yapan bir yetkili, insanlık adına yaşanan bu drama ortak olmayı bir görev bildiklerini belirterek, “Yaşanan acıları paylaşıyoruz ve izleyicilerimizden özür dileyerek kendilerini 27 Temmuz akşamına Kemal Gekic konserine davet ediyoruz” dedi.

Sponsorlar

Bu yıl festivalin resmi sponsorluğunu, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, BODTO, Bodrum Belediyesi; kurumsal sponsorlukları ise Bosch, Neoyapı ve Devecioğlu üstleniyor.

Festivalde sonraki konserler
25 Temmuz Erdem Mısırlıoğlu, Piyano ve Jonathan Bloxham (İngiltere), Çello
27 Temmuz Kemal Gekic (Hırvatistan), Piyano
28 Temmuz Ilya Itın (Rusya), Piyano
4 Ağustos Jean-Bernard Pommier (Fransa), Piyano
8 Ağustos Jean-Bernard Pommier ve Olga Martinova (Fransa), Piyano ve Keman
10 Ağustos Çimen Seymen, Soprano ve Mirella Gardelli, Piyano
12 Ağustos Trio Milhaud (Fransa, Türkiye)
15 Ağustos Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano, Erkin Onay, Keman, Dorukhan Doruk, Çello
Konserlerin başlama saati 21:00’dir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT